Beschrijving

Standaard en routinematig analytisch werk ga je niet vaak vinden bij VITO. De taak van je toekomstig lab bestaat erin om analytische vraagstukken op lossen die meestal een aanpak vragen op maat van de opdrachtgever. Hiervoor hebben we een heel scala aan analytische apparatuur, applicaties en ervaren collega’s met complementaire expertise aan boord. Het lab voert zelden standaardmetingen uit, maar werkt steeds op maat van de klant. Steeds meer bedrijven contacteren VITO’s analytische lab met een uitdaging waarop ze zelf niet onmiddellijk aan antwoord kunnen formuleren. Inzicht in chemische vraagstukken begint meestal met een chemische analyse. Ons analytisch team stelt hen een plan van aanpak voor en zoekt mee naar oplossingen. VITO probeert aan elke klant een op maat gemaakt voorstel aan te bieden.
De bedrijven waarmee je zal samenwerken zijn spelers in de chemie, voeding, farmacie, … kortom iedereen met een complexe vraag die de weg naar het analyse-lab van VITO vindt.


Daarnaast levert het lab ook resultaten af voor VITO’s onderzoeksprojecten op het vlak van duurzaam materiaalonderzoek, gezondheid en duurzame chemie. Aan variatie is er geen gebrek binnen je takenpakket. Wil je hier graag aan bijdragen?


Momenteel zijn we op zoek naar een gedreven expert onderzoeker organische analyse om ons team te versterken. Je staat in voor het hele traject van de chemische analyse, gaande van het opstellen van een meetprotocol tot de kwaliteitsborging en rapportage. Daarnaast is ook het uitwerken van projectvoorstellen en het plannen, uitvoeren en coördineren van wetenschappelijke onderzoeksprojecten een belangrijk deel van je takenpakket.
Je zoekt zelfstandig naar nieuwe opportuniteiten om concrete projecten in de industrie op te zetten. Kortom, je draagt ertoe bij dat VITO verder groeit tot een erkend leider in dit veld, ook op internationaal vlak.
Om de rol van expert ten volle te kunnen invullen heb je zelf meerdere jaren hands-on ervaring met een uiteenlopend spectrum aan analytische apparatuur en applicaties. Uitgebreide expertise op het vlak van LC-MS is een must. Technische kennis is hierbij onontbeerlijk, zodat je ook als aanspreekpunt voor praktische problemen en troubleshooting je rol als expert kan opnemen. Ook extern zal je een rol als expert opnemen, zowel tijdens vergaderingen bij klanten als ook op wetenschappelijke fora. Je hebt reeds een (internationaal) netwerk van experten in je vakgebied. Voor het uitvoeren van je taken pakket zal je je tijd verdelen tussen het lab en je buro. Je zal samenwerken met analisten die het grootste deel van het praktische werk voor hun rekening zullen nemen. Begeleiden en coachen van teamleden is daarom ook een belangrijk aspect van je opdracht.

Kwalificaties

Wij verwachten van u;

 • Een doctoraatsdiploma, in onderzoek gebaseerd op organische analytische chemie, massaspectrometrie;
 • Dat je in staat bent om karakteriseringsuitdagingen van complexe matrices te vertalen naar analytische oplossingen;
 • Uitgebreide kennis van spectroscopische, chromatografische technieken (UPLC/LC-MS, GPC) (neem het expertiseniveau op in je motivatiebrief);
 • Ervaring met het verwerven en uitvoeren van zowel industriële als geconfinancierde onderzoeksprojecten.
 • Sterke communicatieve vaardigheden, meertalig en je begeeft je vlot in (internationale) netwerken.
 • Een klantgerichte houding en oog voor opportuniteiten. Ondernemerschap en initiatiefname zijn eigenschappen die jou typeren.
 • Goede project management vaardigheden en een sterk organisatievermogen.
 • Een flexibele teamspeler, die ook vlot zelfstandig kan werken en in staat is om met meerdere projecten tegelijkertijd aan de slag te gaan. Daarbij verlies je de deadlines en prioriteiten niet uit het oog.

 

Aanbod

 • Een competitief salaris
 • Verschillende extralegale voordelen waaronder vergoedingen, verzekeringen, een moduleerbaar pakket vakantiedagen
 • Flexibiliteit in werkuren en werkplaats
 • Innovatie is onze troef, we geven onze medewerkers de kansen om zich bij te scholen en bij te blijven binnen hun vakgebied, meer nog; we verwachten dit.
 • De mogelijkheid om deel uit te maken van een internationaal belangrijke speler, gekend voor zijn vooruitstrevend technologisch onderzoek en wetenschappelijke consultancy
 • De kans om actief bij  te dragen aan lokale, nationale en mondiale duurzame ontwikkelingen

Requisitie

Locatie: 
Mol
Jobfield: 
R&D & Engineering
ID: 
29700