We verwelkomen je graag in onze VITO-vestigingen voor een sollicitatie, kennismaking met de faciliteiten of voor je start.

internationale tewerkstelling VITO

Onze kantoren en labo’s zijn gesitueerd in Vlaanderen. je vindt deze in Mol (hoofdkantoor en labofaciliteiten), Genk (kantoor en labofaciliteiten “EnergyVille”), Antwerpen (satellietkantoor en kantoorruimte), Gent (beperkte kantoorruimte) en Kortrijk (kantoor).

Het innovatief cleantech-onderzoek van VITO vindt plaats in de vele kantoorruimtes, laboratoria en technisch ondersteunende ruimtes met een uitgebreide infrastructuur en apparatuur. Volg een virtuele rondleiding.

In elke Vlaamse regio waarin VITO actief is, zijn er tal van mogelijkheden op het vlak van wonen, vrije tijd, sporten, winkelen, restaurants, onderwijs en/of opvang voor kinderen.

Als bezoeker uit het buitenland kan het aangewezen zijn om je goed voor te bereiden op je bezoek naar België en Vlaanderen.

Overweeg je VITO België te bezoeken?

Interessante informatie vind je hier:

Denk je er aan bij VITO te solliciteren of mogelijk te komen werken?

Wij verwelkomen graag medewerkers in onderzoeksfuncties, PhD kandidaten, post-docs, masterstudenten, gastonderzoekers en stagiairs van over de hele wereld.

Voor “International Support” kan je rekenen op de ondersteuning van het International Office VITO. Contacteer hiervoor: support.international@vito.be.

Bij het International Office kan je terecht met al je vragen en dit zowel voor, tijdens als na uw verblijf. Vanuit een “internationaal perspectief” kunnen deze uiteraard zeer uiteenlopend van aard zijn:

  • Visum, arbeidsvergunning en -kaart, verblijfstitel
  • Sociale zekerheid: bijdrage, terugbetaling medische kosten; kinderbijslag, jaarlijkse vakantie
  • Erkenning van diploma’s, Intellectuele eigendomsrechten
  • Bank en verzekeringszaken, weddes, taxen
  • Onderwijs, kinderopvang
  • Culturele aspecten, taal

Naast een specifieke ondersteuning en begeleiding op maat hebben we een onthaalprogramma voor internationale medewerkers met topics die voor hen relevant zijn.

Nog meer antwoorden op al je vragen vind je in het Q&A-document.

VITO telt 100 internationale onderzoekers

VITO trekt steeds meer internationale onderzoekers aan. In de herfst van 2016 bereikten we een mijlpaal: voor het eerst tellen we meer dan 100 buitenlandse medewerkers. Om deze heugelijke gebeurtenis te vieren, hadden we een interview met onze “nummer 100”: Ke Wang uit China. Lees hier het interview.

Deel dit artikel
Contact: