7/11/2017

Dit jaar heeft VITO voor het derde jaar op rij ClimateLaunchpad georganiseerd en voor het derde jaar op rij is VITO erin geslaagd om een Belgisch team op het Europees podium te krijgen. (Top 15!)

Tickets voor de finales worden elk jaar schaarser door het stijgend aantal deelnemende landen in deze ideeëncompetitie, daar er vorig jaar nog 84 ideeën gepitcht werden zijn er dat dit jaar 105! 

Na een sterke Belgische finale met als top 3 VITO FunMem, Feniks en Snodonia, zijn we met extra coachingsessies naar Limassol, Cyprus vertrokken voor de Europese finale. Het team Feniks heeft tijdens de halve finale een zeer goede beurt gemaakt en kon  daardoor doorstoten naar de top 15 voor een pitch op het hoofdpodium. 

Buiten de hoofdcompetitie waren er nog themacompetities, maar helaas was hiervoor geen Belgisch team geselecteerd.

Belangrijk zijn de vele connecties die door de Belgische teams zijn gelegd met Technology Scouters, potentiële investeerders. 

De grote winnaar van de 2-daagse competitie was het Oostenrijkse Vienna Textile Lab, die kleurstoffen maakt van bacteriën. Zij kaapten niet alleen de publieksprijs weg, maar werden door de jury ook verkozen als 3de beste. Ondertussen spitste het team van FunMem de oren want ook voor het scheiden van bacteriën kunnen Functionele membranen gebruikt worden, een uitgelezen kans om te netwerken en kennis uit te wisselen.

Ontdek alle winnaars van de CLP finale 2017.

Op naar CLP 2018!

Country lead Belgium: Johan Geysen & Bart Dooms
Foto's - Copyright CLP

Deel dit artikel
+32 14 33 67 26