Je bent jong en je wilt wat. Dat gaat zeker op voor Lotte Mollen. Lotte werkt nu iets meer dan een jaar als researcher binnen de unit MRG (Milieurisico en Gezondheid). Haar job is tweeledig: ze zet zich zowel in voor de Partnerorganisatie Milieugezondheidszorg als voor het nieuwe onderzoeksproject ‘I am’. Daarin wordt de correlatie tussen het fysiologisch profiel, de levensstijl en de genetica van een individu onder de loep genomen.  Daarnaast maakt Lotte deel uit van een estafetteploegje voor ‘Run & Freeze’ en is ze lid van de soepgroep binnen MRG. Lotte: “Ik ben aangenaam verrast door de open én collegiale bedrijfscultuur bij VITO, ik voel me hier als een vis in het water.”

Open armen

“Ik woon sinds kort samen met mijn vriend in Tessenderlo. ’s Morgens ben ik een klein half uurtje onderweg naar VITO BIO, en ik start graag vroeg; ten laatste om 8 uur begint mijn werkdag. Ik ben een bezige bij, ik wilde dus graag een job met veel afwisseling. Wel, die heb ik gevonden.” (lacht) “Geen enkele dag is hetzelfde. Zalig! Ik werk aan twee projecten, ieder met verschillende onderdelen. Op basis van deadlines en prioriteiten stel ik zelf mijn dag samen. Wat ik enorm apprecieer, hier bij VITO, is dat je als rookie meteen heel wat kansen en verantwoordelijkheden krijgt. Ik werd hier met open armen ontvangen, je krijgt een mentor die je begeleidt en er heerst hier sowieso een opendeurencultuur; je kunt overal met je vragen terecht.”

Vertaling

“Mijn job in drie zinnen samenvatten, is niet evident. Ik maak als researcher deel uit van de Partnerorganisatie Milieugezondheidszorg (PO MGZ), een samenwerkingsverband van PIH (Provinciaal Instituut voor Hygiëne), Gezond Leven (het vroegere VIGEZ)  en VITO. De PO MGZ ondersteunt het Agentschap Zorg en Gezondheid in de uitwerking en implementatie van het preventieve gezondheidsbeleid. Ik maak ook deel uit van ‘I am’, het nieuwe onderzoeksproject van VITO Health. Binnen beide projecten zie ik mijn rol als vertaler van wetenschappelijke inhoud voor en naar de diverse doelgroepen en communicatiekanalen.”

Koele duik

“De sfeer onder de collega’s is top. ’s Middags lunchen we sowieso samen. We hebben een soepgroep opgericht die om de beurt op dinsdag of donderdag voor soep of ander lekkers zorgt. Soms gaan we ook in groep lopen. Samen met een aantal collega’s vorm ik ook een estafette-ploegje voor ‘Run & Freeze’ van Young VITO. Ik mag als laatste loper in de VITO-vijver duiken. Cool, letterlijk en figuurlijk!” (lacht)

Work-lifebalans

“Dit is mijn eerste job. Ik vind het bijzonder dat onze organisatie zoveel belang hecht aan de ontwikkeling en de wellbeing van haar personeelsleden. Je krijgt de kans om opleidingen te volgen en om aan congressen deel te nemen. Maar evengoed wordt de work-lifebalans gerespecteerd. Thuiswerk, een doktersafspraak tussendoor, het is allemaal bespreekbaar. Ik heb hier mijn balans gevonden.”

XXX

“Rond 16.30 à 17 uur rond ik mijn werkdag af. Na het avondeten begint het tweede deel van mijn drukke dag.” (lacht) “Mijn vriend is leerkracht LO en in zijn vrije tijd ook tennisleraar. Ik ben nu ook gestart met tennissen, een extra hobby erbij. Daarnaast loop ik heel graag, samen nemen we in het weekend graag deel aan Spartacus-runs. Ook escaperooms vind ik tof om te doen. Je merkt dat ik moeilijk kan stilzitten. Mijn allernieuwste hobby? Paalacrobatie! Ik nodig iedereen uit om dat eens te doen. Er is geen leukere manier om al je spieren te trainen!”