VITO werkt aan de transitie naar een duurzame samenleving door technologische innovatie. Ben jij klaar voor dit nieuwe tijdperk? Kom dan naar ons Sustainability Paviljoen op SuperNova. Duik in de eerste geothermische elektriciteitscentrale in Vlaanderen. Ontdek hoe hitte uit de ondergrond omgezet wordt in duurzame energie. Ontdek de duurzame opvolger van beton en kom te weten hoe het gesteld is met de luchtkwaliteit in jouw straat met CurieuzeNeuzen.

Marketing & Communication Manager
+32 14 33 55 57

Wanneer, waar & voor wie?

27-28-29-30 september

Het Eilandje - Antwerpen (donderdag van 10 tot 18u/vrijdag van 10 tot 20u/ zaterdag van 10 tot 20u/ zondag van 10 tot 18u)

Het VITO Sustainability Paviljoen vind je in de Expedition vlakbij het Felix Pakhuis.

Inkom is gratis!

Voor iedereen met interesse in technologische innovatie en een duurzamere samenleving.

VITO paviljoen

VITO Sustainability paviljoen @ Supernova Expedition

CurieuzeNeuzen & Luchtkwaliteit

20 000 Vlamingen hebben deelgenomen aan Curieuzeneuzen om de luchtkwaliteit in Vlaanderen in kaart te brengen. Benieuwd naar de resultaten van jouw straat of wijk?

Diepe geothermie

VITO brengt diepe geothermie naar de Kempen waar we al tot op 4 km boorden. Vanaf oktober 2018 worden de VITO-kantoren voorzien van warmte en elektriciteit door heet water uit de diepe ondergrond. What's next? Deze duurzame energiebron naar elke woning in Vlaanderen brengen. 

CO2 opvangen en omvormen

De mens stoot 35 gigaton CO2 per jaar uit. De helft daarvan slaat de natuur gelukkig zelf op. De andere helft komt in de atmosfeer en is slecht voor het klimaat.Wist je dat we bij VITO CO2 uit de lucht opvangen om er nuttige chemicaliën en brandstoffen mee te maken. Kom zelf de test doen.

Duurzame bouwmaterialen

CO2 en afval zijn een duurzaam alternatief voor bakstenen, dakpannen en vloertegels. Ze worden gerecycleerd tot een degelijk en hard bouwmateriaal: carbstone. Hoe dat kan? Kom het ontdekken in het VITO Sustainability Paviljoen.

De aarde observeren

Wist je dat satelliet- en dronebeelden bijdragen tot een efficiënter landgebruik? VITO helpt landbouwers via aardobservatie afleiden of hun gewas optimaal groeit en of het beheer kan worden bijgestuurd.

Retina camera

Wist je dat het oog een venster is naar hart en hersenen? Met een beeldanalyse van je netvlies kunnen we het risico op chronische ziektes zoals bloeddruk, hartinfarct, diabetes, en zelfs de ziekte van Alzheimer inschatten. Kom zelf een retina-foto laten nemen.

 

Batterijopslag

VITO ontwikkelde het batterijmanagementsysteem voor de batterij van de eerste Belgische elektrische auto. De batterij van deze elektrische stadswagen kan in een conventioneel stopcontact geladen worden in amper 3 uur. Na gebruik in de auto kan ze nog 20 jaar dienst doen als thuisbatterij voor elektrische opslag.

Intelligent waterbeheer

Met een draadloos sensorennetwerk en zelflerende software heeft Vlaanderen nu een intelligent en efficiënt waterbeheersysteem om beter in te spelen op wateroverlast, periodes van droogte en waterverontreiniging.

Naar Positive Energy Communities

Om te blijven voldoen aan de stijgende energievraag en de opwarming van de aarde door CO2 te stoppen, zijn er veel buurten nodig die lokaal energie duurzaam opwekken, opslaan, verdelen en verbruiken. Benieuwd hoe jouw buurt en stad eruitziet in een duurzame toekomst? Kom de Urban Energy Pathfinder uittesten op Supernova.

Scheire en de schone technologie: innovaties voor een duurzame toekomst

Benieuwd welke schone technologieën VITO ontwikkelt voor een duurzame toekomst? Lieven Scheire neemt je tijdens een boeiende conference mee op sleeptouw door de wondere wereld van innovatie, technologie en duurzaamheid. Kom gratis naar het VITO Sustainability Paviljoen op SuperNova in Antwerpen op zaterdag 29 telkens om 11-14-16 en 18u, en op zondag 30 september om 11-14-16 en 17u30.

Vacatures

Ervaring in R&D, business development of IT en zin om samen een duurzame toekomst te realiseren?

Praktisch

Met het openbaar vervoer

Met de trein: plan hier je trip

Volg uitgang Pelikaanstraat in station Antwerpen Centraal, neem bus 17, deze route stopt aan halte Noorderplaats door de Knip in de Leien. Check de website van De Lijn voor actuele routeinformatie.

Tram 7: Mortsel-Sint-Pietersvliet; tot halte MAS

Bus 17: Wilrijk-Rijnkaai; tot halte Rijnkaai

Met het vliegtuig

Vanuit Brussels Airport (45km van Antwerpen) 35 minuten met de trein

Vanuit Schiphol Airport (160km van Antwerpen) 120 minuten met de intercity, 60 min met de Thalys

Download hier de Expedition plattegrond

Wat valt er nog te beleven op Supernova?

SuperNova expedition: Het publieke belevingsluik nodigt in het weekend jong en oud uit ‘het leven van morgen’ vandaag te beleven, dankzij interactieve installaties die de verschillende aspecten van onze toekomst op vlak van wonen, werk, voeding, mobiliteit, shopping, gezondheid & entertainment in de verf zullen zetten.
SuperNova Conference: De betalende tweedaagse conferentie voor professionals op 27 en 28 september met internationale sprekers
TechFair: (Inter)nationale bedrijven en kennisinstellingen die de rode draad vormen voor technologische oplossingen en de kenniseconomie van morgen. Denk aan Internet of Things, smart wearables, slimme materialen, machine learning en artificiële intelligentie, blockchain en digitale marketing.
Investor Pitching: Vijvenvijftig veelbelovende Europese technologie scale-ups, mede geselecteerd door negen internationaal erkende durfkapitaalfondsen, krijgen de kans om niche-investeerders te overtuigen van hun geloofwaardige ambities om de wereld te veroveren.
TalentBuzz: Een state-of-the-art talent matcher waar ambitieuze werkzoekenden kunnen solliciteren op vacatures van meer dan honderdvijftig innovatieve en game-changing bedrijven die aanwezig zijn op SuperNova.