Ben je een commercieel talent en heb je bovendien affiniteit met technologie, wetenschap en beleidsadvies? Dan hebben we jou nodig om onze strategie te  realiseren en impact te creëren. Door nieuwe businessopportuniteiten te ontwikkelen, de markt in kaart te brengen en te luisteren naar de behoeften van de industrie zorg je voor de valorisatie van ons onderzoek in samenwerking met onze experten.

Beschikbare jobs

BUSINESS/VENTURE MANAGER MILIEU-IMPACTASSESSMENT VAN BOUWPRODUCTEN

België
Business Development & Sales
Beschrijving: 

VITO zoekt een Business Manager / Venture Manager voor haar activiteiten met betrekking tot milieu-assessment van bouwproducten. VITO is vandaag een succesvolle dienstverlener in dit domein, en wil met oog op acceleratie en internationalisering deze activiteit verzelfstandigen.


Beknopte informatie is te vinden op onze website via deze link.


Verantwoordelijkheden

 

Als Business Manager / Venture Manager ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding en aansturing van de bedrijfsactiviteiten rond milieu-assessment van bouwproducten (EPDs, LCA tools). Je leidt en coördineert de uitbouw van de verkoopactiviteiten en dienstverlening naar de klanten in de huidige fase van expansie.

 

  • Je draagt de eindverantwoordelijkheid voor deze activiteit. Je bouwt verder aan het businessplan (strategie, forecast, organisatie…) en implementeert de strategie.
  • Jouw einddoel is de technologie en dienstverlening verder succesvol in de markt te zetten (tijdshorizon 2 jaar), met als doestelling een spin-off of tech transfer op te richten.
  • Je stuurt de activiteit in al zijn verschillende domeinen aan (P&L, kosten en tijd, resources…). Je werkt een operationeel plan uit en ziet toe op de voortgangscontrole.
  • Je bent het eerste gezicht naar klanten, met oog op internationale expansie, en je bent de sturende kracht bij het creëren van partnerships.
    Je gaat continu op zoek naar verbeteringstrajecten en ontwikkelingsmogelijkheden. Je start daarbij van een gedegen marktonderzoek, en volgt actief alle relevante markttrends en –evoluties op de voet.
  • Voor de uitbouw van de activiteit kan je terugvallen op de unieke expertise en reputatie van VITO. Je bouwt de business verder uit gebaseerd op software algoritmes die VITO in-house ontwikkelde.
  • Je rapporteert de voortgang en resultaten aan de business unit manager. 
  • Je werkt nauw samen met de onderzoekers in het team ‘milieu-impactassessment bouw en energietechnologie’ en het team van business en venture developers wat betreft uitbouw van business en sales.
  • Jouw initiële markt is Europa.

Als Business Developer probeer ik deuren te openen, zodat onderzoekers in contact komen met bedrijven die een specifieke nood hebben aan R&D expertise.

Kristel Boonen
Business Development Manager

Niet gevonden wat je zocht? Wij zijn steeds op zoek naar toptalent? Solliciteer spontaan zodat we je kunnen contacteren zodra we een geschikte vacature hebben.

HR assistant
+32 14 33 55 72