Ben je een commercieel talent en heb je bovendien affiniteit met technologie, wetenschap en beleidsadvies? Dan hebben we jou nodig om onze strategie te  realiseren en impact te creëren. Door nieuwe businessopportuniteiten te ontwikkelen, de markt in kaart te brengen en te luisteren naar de behoeften van de industrie zorg je voor de valorisatie van ons onderzoek in samenwerking met onze experten.

Beschikbare jobs

COPERNICUS PROJECT MANAGER

Mol
Business Development & Sales
Beschrijving: 

Als dynamische en gemotiveerde projectmanager beheer je internationale projecten met de Europese Commissie en het Europees Ruimtevaartagentschap (ESA) als belangrijkste stakeholders.
Je bent de drijvende kracht in een ecosysteem van remote sensing gegevens en -platforms en zorgt voor de uitvoering van het project van voorstel tot en met de laatste evaluatievergadering. Je werkt binnen een team van softwareontwikkelaars en operation engineers. Samen met het team vertaal je projecteisen in een efficiënte en operationele dienstverlening. Je scant de markt op mogelijkheden om bij te dragen en uitvoering te geven aan de interne visie en roadmap van de Copernicus diensten.

 

Je maakt deel uit van een getalenteerd, toegewijd team dat werkt in een snelle, uitdagende en internationale omgeving. Je ontwikkelt producten met toegevoegde waarde op basis van geavanceerde technologieën die gebruikt zullen worden door een breed publiek, de industrie, de publieke sector en universiteiten.

 

De Remote Sensing unit van VITO verwerkt petabytes van aardobservatiegegevens. We zijn gespecialiseerd in de extractie van informatie uit enorme hoeveelheden inkomende beelden. Deze informatie hebben onze klanten wereldwijd nodig. Onze uitgebreide groep klanten is te vinden binnen de domeinen van landgebruik, civiele infrastructuur, landbouw, bosbouw, waterbeheer, erfgoed en ecologische ontwikkeling.

 

Jouw verantwoordelijkheden:

  • Projectmanagement in zijn brede context: verantwoordelijk voor taken, deliverables, risicobeoordeling en -beperking, projectadministratie en documentatie rekening houdend met budget en tijd. Dit in nauwe samenwerking met internationale partners en instellingen. Je rapporteert aan het management en de klanten.
  • Vertegenwoordiging van jouw projectportfolio op internationale, veelal wetenschappelijke conferenties.
  • Vertaling van projectopportuniteiten naar concrete voorstellen.
  • Planning van de nodige resources, met inbegrip van onderaannemers
  • Je hanteert een sterke gebruikersgerichte aanpak
  • Coaching: bepalen van de projectstrategie en het afstemmen van het team op het doel
  • Continue verbetering van de project- en IT-ontwikkelingsprocessen
  • Je houdt jezelf op hoogte van de evoluerende remote sensing en IT-wereld

Als Business Developer probeer ik deuren te openen, zodat onderzoekers in contact komen met bedrijven die een specifieke nood hebben aan R&D expertise.

Kristel Boonen
Business Development Manager

Niet gevonden wat je zocht? Wij zijn steeds op zoek naar toptalent? Solliciteer spontaan zodat we je kunnen contacteren zodra we een geschikte vacature hebben.

HR assistant
+32 14 33 55 72