Om het hoofd te bieden aan de uitdagingen veroorzaakt door de stijgende vraag naar duurzaam gewonnen grondstoffen, beperkte natuurlijke reserves en klimaatverandering, is de transitie naar een circulaire economie belangrijker dan ooit. VITO helpt overheden en bedrijven met die omslag naar het kringloopdenken en ontwikkelt circulaire businessmodellen.

Voldoende water van goede kwaliteit is essentieel voor het leven op onze planeet en een stabiele economie. Zowel het oppervlaktewater - in meren en rivieren - als het grondwater vragen een zorgvuldig beheer. De VITO-experten werken samen aan een optimaal watermanagement.

Diepe geothermie vormt een onmisbare schakel in de hernieuwbare energiemix van de toekomst. VITO bouwt de eerste diepe geothermie centrale in Vlaanderen en levert pionierswerk om diepe geothermie grootschalig uit te rollen in Vlaanderen.

Supernova zit erop!

Tomorrow is unstoppable, embrace the future

Van 27 tot 30 september 2018 vond het technologiefestival SuperNova plaats in Antwerpen. Het vierdaagse evenement was een ontmoetingsplek voor ondernemers, bedrijven, investeerders, onderzoekers, creatievelingen én het grote publiek. Bezoekers konden kennismaken met vernieuwende technologieën onder het motto Tomorrow is unstoppable, embrace the future. In het VITO Sustainability-paviljoen toonden we onze kijk op de toekomst en de technologie en innovatie van morgen. Lieven Scheire bracht een show rond de VITO-onderwerpen met een komische noot. Lieven kleurde eveneens het lanceringsevent van Cleantech Flanders tijdens SuperNova.

Jobs

Your knowledge creates impact

Bij VITO streven we naar een maatschappij waarin duurzaamheid de norm is. We werken daarvoor wereldwijd aan projecten die een impact hebben op de transitie naar een duurzame samenleving. We innoveren met technologische oplossingen en delen actief onze kennis met bedrijven en overheden. Wil jij mee het verschil maken? Solliciteer dan voor een van onze jobs.

Luchtkwaliteit
VITO voor KMO
VITO voor de landbouw