Om het hoofd te bieden aan de uitdagingen veroorzaakt door de stijgende vraag naar duurzaam gewonnen grondstoffen, beperkte natuurlijke reserves en klimaatverandering, is de transitie naar een circulaire economie belangrijker dan ooit. VITO helpt overheden en bedrijven met die omslag naar het kringloopdenken en ontwikkelt circulaire businessmodellen.

Voldoende water van goede kwaliteit is essentieel voor het leven op onze planeet en een stabiele economie. Zowel het oppervlaktewater - in meren en rivieren - als het grondwater vragen een zorgvuldig beheer. De VITO-experten werken samen aan een optimaal watermanagement.

Diepe geothermie vormt een onmisbare schakel in de hernieuwbare energiemix van de toekomst. VITO bouwt de eerste diepe geothermie centrale in Vlaanderen en levert pionierswerk om diepe geothermie grootschalig uit te rollen in Vlaanderen.

Dag van de Wetenschap

Wil je weten hoe we duurzame energie opwekken op 4000 m diep? Hoe we CO₂ opvangen en er nuttige chemicaliën mee maken of duurzame bouwmaterialen? Wat satellieten en frieten met elkaar gemeen hebben? Of kom naar ‘Scheire en de schone technologie’, de ludieke wetenschapsshow waarin Lieven Scheire vertelt hoe innovatieve technologieën aan de basis kunnen liggen van een duurzame maatschappij. Ontdek het allemaal bij VITO in Mol tijdens Dag van de Wetenschap op zondag 25 november.

Jobs

Your knowledge creates impact

Bij VITO streven we naar een maatschappij waarin duurzaamheid de norm is. We werken daarvoor wereldwijd aan projecten die een impact hebben op de transitie naar een duurzame samenleving. We innoveren met technologische oplossingen en delen actief onze kennis met bedrijven en overheden. Wil jij mee het verschil maken? Solliciteer dan voor een van onze jobs.

VITO voor KMO
Luchtkwaliteit
VITO voor de landbouw