Om een duurzame samenleving te realiseren hebben we gedetailleerde en objectieve inzichten in vandaag nodig. Gecombineerd met modellering en monitoring werken we zo aan de oplossingen voor morgen.

De inzichten in vandaag leiden tot concrete oplossingen voor morgen. Gebaseerd op technologische innovaties en expertise, die u als bedrijf helpen bij het verduurzamen van uw productieprocessen. Die u inspireren bij het implementeren van nieuwe business-modellen. Die u als overheid ondersteunen bij het verduurzamen van uw gemeente, stad of regio.

Om samen overmorgen te ontdekken zijn partnerships tussen onderzoeksinstellingen, commerciële bedrijven en de overheid nodig. Zo worden klimaatdoelstellingen realiseerbaar. VITO vormt hierbij de vernieuwende kracht door inhoudelijke kennis, innovatieve processen en businessmodellen te bieden.

The world resources forum

The World Resources Forum 2019 ‘Closing Loops - Transitions at work’, georganiseerd door OVAM, vindt plaats van 24 tot 27 Februari 2019 in Antwerpen. Op het programma staan inspirerende keynotes en sessies, uitdagende workshops en boeiende bedrijfsbezoeken. VITO organiseert vier workshops over biogebaseerde materialen, ondernemen in de circulaire economie, hergebruik van non-ferroslakken en cleantech. Allemaal met een gemeenschappelijk doel: tonen hoe we de afvalketen kunnen sluiten en de transitie naar een circulaire economie kunnen realiseren.

Jobs

Your knowledge creates impact

Bij VITO streven we naar een maatschappij waarin duurzaamheid de norm is. We werken daarvoor wereldwijd aan projecten die een impact hebben op de transitie naar een duurzame samenleving. We innoveren met technologische oplossingen en delen actief onze kennis met bedrijven en overheden. Wil jij mee het verschil maken? Solliciteer dan voor een van onze jobs.

Diepe geothermie
VITO voor KMO
Luchtkwaliteit