Om het hoofd te bieden aan de uitdagingen veroorzaakt door de stijgende vraag naar duurzaam gewonnen grondstoffen, beperkte natuurlijke reserves en klimaatverandering, is de transitie naar een circulaire economie belangrijker dan ooit. VITO helpt overheden en bedrijven met die omslag naar het kringloopdenken en ontwikkelt circulaire businessmodellen.

Voldoende water van goede kwaliteit is essentieel voor het leven op onze planeet en een stabiele economie. Zowel het oppervlaktewater - in meren en rivieren - als het grondwater vragen een zorgvuldig beheer. De VITO-experten werken samen aan een optimaal watermanagement.

Diepe geothermie vormt een onmisbare schakel in de hernieuwbare energiemix van de toekomst. VITO bouwt de eerste diepe geothermie centrale in Vlaanderen en levert pionierswerk om diepe geothermie grootschalig uit te rollen in Vlaanderen.

Scheire en de schone technologie

Innovaties voor een duurzame toekomst

Benieuwd welke schone technologieën VITO ontwikkelt voor een duurzame toekomst? Lieven Scheire neemt je tijdens een boeiende conference mee op sleeptouw door de wondere wereld van innovatie en duurzaamheid. Kom gratis naar het VITO Sustainability Paviljoen op SuperNova in Antwerpen op zaterdag 29 september om 11-14-16 en 18u en op zondag 30 september om 11-14-16 en 17u30.

Jobs

Your knowledge creates impact

Bij VITO streven we naar een maatschappij waarin duurzaamheid de norm is. We werken daarvoor wereldwijd aan projecten die een impact hebben op de transitie naar een duurzame samenleving. We innoveren met technologische oplossingen en delen actief onze kennis met bedrijven en overheden. Wil jij mee het verschil maken? Solliciteer dan voor een van onze jobs.

VITO voor KMO
VITO voor de landbouw