VITO-onderzoek focust op ‘cleantech development’. Deze industrie is op veel manieren bij onze projecten betrokken. Onze PhD-onderwerpen zijn sterk gericht op de praktische toepasbaarheid in de nabije toekomst. De selectiecriteria omvatten industriële behoefte en economische haalbaarheid.

+32 14 33 55 47

Internationale onderzoekers voor Vlaanderen

Onze groep VITO-onderzoekers heeft meer dan 44 verschillende nationaliteiten. 40% van onze PhD-Postdoc-onderzoekers komt van buiten België. Ze worden aangetrokken door VITO omwille van  ons ‘cleantech development’ programma en de sterke link met echte applicaties. We moedigen hen aan om door te stromen naar bedrijven in Vlaanderen.

Grow & go

Elk jaar kiezen nieuwe jonge onderzoekers ervoor om bij VITO te starten en zo hun toekomstige carrière een boost te geven. VITO heeft een uitgebreid PhD-programma in samenwerking met universiteiten in heel Europa. In 2019 liepen er meer dan 80 PhD-projecten. Postdoc-talent wordt van over de hele wereld geworven om onze excellentie te benutten.

Tijdens het werken bij VITO worden jonge onderzoekers gestimuleerd en ondersteund om hun competenties en harde en zachte vaardigheden te ontwikkelen. Ze verlaten VITO, klaar voor een carrière in zowel de academische wereld als in de industrie.