Ook dit jaar waren we weer van de partij op het Nerdland Festival (25-26 mei 2024). Ondanks het slechte weer stonden enthousiaste bezoekers van alle leeftijden vaak geduldig in de rij voor onze Winkel van morgen. In totaal kwamen zo’n 1600 gezinnen kijken hoe we de toekomst duurzamer kunnen maken. We zijn alle bezoekers dankbaar voor hun enthousiasme en betrokkenheid. Samen hebben we weer een stap gezet naar een duurzamere wereld!

Wat viel er te beleven?

In de ‘Winkel van morgen’ konden bezoekers via interactieve modules ontdekken hoe een duurzame toekomst eruitziet. Van het samenstellen van een duurzame broek in de Fashion Impact Shop tot het uitkiezen van innovatieve producten om een positieve impact te maken en het ontdekken van recyclingmethoden om uit afval waardevolle grondstoffen te halen. 

Daarnaast hadden we een gezamenlijke stand met de drie andere strategische onderzoekscentra: imec, VIB en Flanders Make. Onder het thema 'Onzichtbaar maar onmisbaar' boden we inzichten in technologieën die vaak verborgen zijn maar van cruciaal belang. Denk aan de mogelijkheden van satellieten en de fascinerende wereld van Non-Targeted Analysis (NTA) voor het opsporen en onderzoeken van onbekende stoffen. Een echte publiekstrekker was het fascinerende Galton Board, volledig gemaakt van LEGO-blokjes.

In de winkel van morgen kan jij de duurzaamheidstransitie doorzetten door de juiste producten te kiezen.

In de fashion impact store ontwerp je eigen duurzame broek!

Ontdek hoe je van rommel naar rijkdom gaat. Welke afvalstromen kunnen we opnieuw gebruiken? 

Stem op jouw favoriete circulaire toptips!

Dit was VITO op Nerdland Festival 2024!

Een terugblik op Nerdland 2023