2023

2023 was een boeiend en uitdagend jaar voor het klimaat, de economie en ook voor VITO. Met onze nieuwe CEO en leiderschapsteam zetten we koers naar een duurzame toekomst waar mens, natuur en economie steeds in balans zijn. We werken samen met alle stakeholders om een positief transitieverhaal te realiseren. Dat doen we met een vernieuwde strategie, waarbij we onze kennis, innovaties en technologie inzetten voor een maximale impact op drie domeinen: grondstoffen, klimaat en leefomgeving.

Bekijk het interactieve jaarverslag 2023

Voorgaande jaarverslagen

2022

Het jaar 2022 wordt economisch gekenmerkt door een ongeziene inflatie van 9,59 % en een verdrievoudiging van de energiekosten. Toch weet VITO steeds opnieuw een positief financieel eindresultaat voor te leggen. Hierbij blijft VITO verder groeien qua budget en personeelsinzet. De relevantie van het VITO-onderzoek wordt nogmaals bekrachtigd door het hoge slaagpercentage bij het werven van nieuwe onderzoeksprojecten, de start van 4 nieuwe spin-offs en nieuwe licentieovereenkomsten met industrie in binnen- en buitenland op basis van opgebouwde VITO-kennis.

Lees het online jaarverslag 2022 >

Bekijk de PDF-versie van het jaarverslag 2022 >

2021

Ondanks de uitdagingen van de coronacrisis sloot VITO 2021 af met een positief resultaat. VITO blijft verder groeien waarbij de nieuwe klimaat- en waterprojecten de resultaten een extra impuls geven. De oprichting van Clean Vision Invest stimuleert het valorisatie- en spin-offbeleid en begint zijn vruchten af te werpen.

De verkoop van de VITO spin-off LCV (Laser Cladding Venture) is hierbij een goed voorbeeld, waarbij extra middelen voor onderzoek en valorisatie zijn gegenereerd. Tezamen met de steun die VITO verleent aan Vlaanderen, Europa en de industrie, zijn we hierdoor goed voorbereid voor de uitdagingen van de komende jaren.

Bekijk de printversie van het jaarverslag 2021 >

2020

In 2020 kon VITO ook niet aan de impact van de coronacrisis ontkomen. Ondanks de moeilijke omstandigheden wist VITO de groei van de laatste jaren te handhaven en kunnen we 2020 met een positief resultaat afsluiten. Het toont aan dat VITO, met blijvende aandacht voor een goed project management en efficiënt kostenbeleid, klaar is voor de uitdagingen van het post-corona tijdperk.

Bekijk de printversie van het jaarverslag 2020 >

2019

Met het jaarverslag van 2019 wil VITO een overzicht geven van haar activiteiten in het voorbije jaar.
En de resultaten mogen zeker gezien worden.

Bekijk de printversie van het jaarverslag 2019 >

2018

De wereld is in verandering. Het bewustzijn dat ‘duurzaam’ een werkwoord is, groeit. Ook in 2018 hebben VITO-onderzoekers belangrijke stappen gezet om ons naar een duurzamere wereld te leiden.

Bekijk de printversie van het jaarverslag 2018 >