Bij VITO zijn vandaag zo’n 100-tal technici en laboranten actief. Zij geven dagelijks het beste van zichzelf om onze onderzoekers en engineers optimaal te ondersteunen om zo de beste resultaten neer te zetten.

Beschikbare jobs

ANALIST DUURZAME CHEMIE

Mol
Lab & Technici
Beschrijving: 

VITO’s unit rond duurzame chemie zoekt antwoorden op de uitdagingen van de chemische industrie, nl. duurzaamheid introduceren door het optimaliseren van industriële processen (doing more with less), het inzetten van alternatieve grondstoffen (CO2 en biomassa), minder afval, lagere kosten en verhoogde efficiëntie van productieprocessen.

Het ontwikkelen van deze nieuwe processen en grondstoffen dient hand in hand te gaan met een doorgedreven analytische ondersteuning, voor analyse én optimalisatie van deze duurzame processen en producten.

 

Ons analytisch team heeft hiervoor een heel breed gamma aan technologie in huis: van heel eenvoudige tot erg gesofisticeerde apparatuur.
Onze klanten en partners zijn spelers in de chemie, voeding, farmacie, … 

 

Momenteel zijn we voor de uitbreiding van ons analytische team op zoek naar een gedreven lab professional voor organische analyses van duurzame chemische processen en producten.

 

Wil je hier graag aan bijdragen?
 
Taken en verantwoordelijkheden:

  • Je wordt ingeschakeld in het realiseren van  uiteenlopende analyseopdrachten binnen de unit duurzame chemie. Samen met de projecttrekker denk je mee over de aanpak van de analysen en maak je inschatting over de te leveren inspanningen (tijd en middelen).
  • De focus ligt daarbij op analyses op basis van chromatografische technieken (GC, LC en GPC) gekoppeld met detectiemethoden (MS, DAD, RID, ELSD, UV, FID, PAD).
  • Je bent verantwoordelijk voor het ganse analyseproces gaande van monstervoorbereiding, ontwikkeling en validatie van de meest geschikte meetmethode, uitvoeren van metingen, kwaliteitscontrole,  interpreteren van de verkregen ruwe data en de daaraan gekoppelde dataverwerking en rapportering. Je waakt erover dat de analysen worden uitgevoerd binnen de opgegeven deadlines en beschikbare budgetten.
  • Je voert deze taken uit in samenwerking met de andere leden van het analytisch team en rapporteert aan de projecttrekker.
  • Je denkt actief mee in het ontwikkelproces van nieuwe methoden en het verbeterproces van bestaande applicaties.
  • Je communiceert zelfstandig en tijdig over de voortgang van het werk en eventuele onvoorziene omstandigheden, waarvoor je zelf een plan van aanpak tot een oplossing uitwerkt.

Niet gevonden wat je zocht? Wij zijn steeds op zoek naar toptalent. Solliciteer spontaan zodat we je kunnen contacteren zodra we een geschikte vacature hebben.

HR assistant
+32 14 33 55 72