Onze managers hebben een visie op de toekomst voor hun teams en worden gedreven door het financiële, projectmatige en mensgerichte aspect van onze activiteit. Ze scheppen voor hun medewerkers de condities om te kunnen excelleren in hun job en samen impact te creëren. Voor hen staat de medewerker op nummer één. Hun coachende aanpak zorgt ervoor dat mensen kunnen groeien in hun loopbaan en dat talent optimaal wordt ingezet.

Beschikbare jobs

New

PROGRAM MANAGER HEALTH

Antwerpen
Management
Beschrijving: 
 • Je coördineert en stuurt één of meerdere projectgroepen aan, die actief zijn op het thema milieu en gezondheid, humane biomonitoring en blootstellings- en risicomodellering binnen de unit HEALTH teneinde ervoor te zorgen dat de vooropgestelde doelstellingen inzake werving en uitvoering van contracten en projecten worden gerealiseerd. 
 • Je bepaalt en implementeert de strategie op lange termijn.
 • Je bent een sterke coach en stuurt de medewerkers aan, begeleidt en motiveert hen om bij te dragen tot de optimale inzet en ontwikkeling van medewerkers om de vooropgestelde doelstellingen in een goede werksfeer te behalen.
 • Je werft contracten en genereert business en maakt jaarlijks de begroting van de contractenportefeuille op. Verder sta je in voor de opvolging en planning van de uitgaven en inkomsten in samenwerking met de dienst financiën.
 • Je onderhoudt contacten met zowel de interne als de externe klanten (wetenschappelijke wereld, internationale instellingen, industrie en overheid).
 • Je stippelt met het team de lange-termijn strategie uit en zorgt voor de juiste talenten en competenties in het team
 • Je rapporteert aan de Unit manager van HEALTH

 

 

PROGRAMMA MANAGER BIOPROCESSEN

Mol
Management
Beschrijving: 

Binnen het programma rond duurzame chemie werken 120 gemotiveerde medewerkers aan de ontwikkeling van duurzame processen en producten. Hierbij wordt gezocht naar het inzetten van niet-fossiele (zoals biomassa en CO2) en circulaire (zoals agrarische en industriële nevenstromen en plastic afvalstromen) grondstoffen, om de chemie te verduurzamen en nieuwe waardeketens mogelijk te maken.  Anderzijds worden bestaande industriële processen herbekeken in het licht van een meer efficiënte procesvoering (minder energie verbruik, minder afvalstromen,…), waarbij membraantechnologie, chemie, elektrochemie en bioprocestechnologie worden toegepast om dit mogelijk te maken.

 • Binnen het duurzame chemie programma ben je verantwoordelijk voor het onderzoek, ontwikkeling en optimalisatie van fermentatie- en enzymatische processen, als ook van de pre-treatment en down-stream-processing van biomassa.
 • Je bent deel van een team van 20-25 onderzoekers en laboranten en stuurt dit ook aan.
 • Je neemt de leiding in de strategische keuzes binnen je team en stelt roadmaps op voor de ontwikkeling van nieuwe diensten en producten. Je zorgt ervoor dat de juiste competenties worden opgebouwd en dat de nodige infrastructuur wordt voorzien. Je maakt de jaarlijks de begroting op voor jouw team en volgt deze op.
 • Je hebt een netwerk in het domein van bioprocessen, en zet strategische samenwerkingen op indien deze de ontwikkeling of marktimplementatie van de producten in je team versnellen
 • Je werkt samen met het business development team aan de uitbouw van (bilateraal) contractonderzoek en technology transfer naar bedrijven. Je zoekt naar en schrijft mee aan subsidieprojecten.
 • Je bent lid van het Unit SCT management. Je werkt nauw samen met de andere Programma Managers in de Unit SCT en VITO zowel op gebied van ontwikkeling en vermarkting van producten en diensten, als op de optimalisatie van bedrijfsprocessen. Je rapporteert aan de Unitmanager.
 • Je coacht en stuurt je medewerkers aan, begeleidt en motiveert hen, om bij te dragen tot hun optimale inzet en ontwikkeling in een goede werksfeer. Je doet voorstellen voor opleidingstrajecten en zorgt voor brede inzetbaarheid van je mensen.
 • Je volgt de portfolio van projecten in je team op: je volgt de financiën op (kosten en opbrengsten), bijdragen aan de doelstellingen van de unit, analyseert maandelijks de status en neemt acties waar nodig. Je volgt verder ook de inhoudelijke status van projecten.

PROGRAM MANAGER ENERGY RESEARCH

Genk
Management
Beschrijving: 
In onze business unit energietechnologie werken zo’n 80 gemotiveerde en (klant)gedreven medewerkers aan de ontwikkeling en valorisatie van innovatieve en wetenschappelijk onderbouwde producten en diensten om de integratie van hernieuwbare energie te versnellen. VITO’s business unit energietechnologie maakt deel uit van EnergyVille (www.energyville.be).

Wil jij meewerken aan deze missie? Lees dan snel verder!
 
Als Program Manager ben je verantwoordelijk voor twee teams van een 15-tal personen elk. Eén team richt zich op  energiemarkten, terwijl het andere team zich specialiseert in energiemanagementsystemen en DC grids. Via diverse projecten zetten zij hun expertise in voor klanten en opdrachtgevers.

Je bent verantwoordelijk voor het aansturen, begeleiden en motiveren van de medewerkers in je teams en je stimuleert het onderzoek en de ontwikkeling van nieuwe diensten en producten. Je zorgt ervoor dat de juiste competenties worden opgebouwd, en dat de nodige infrastructuur wordt voorzien. Je rapporteert aan de unitmanager van de unit energietechnologie als lid van het managementteam (5 personen). Je maakt ook jaarlijks de begroting op voor je teams.


 • Je coördineert en stuurt je  teams aan zodat  de vooropgestelde doelstellingen inzake werving en uitvoering van contracten en projecten worden gerealiseerd.
 • Je bepaalt, toetst af en implementeert de strategie van je teams op lange termijn; daarnaast draag je ook bij tot de bepaling van de strategie van de unit.
 • Je bent een echte coach: je stuurt je medewerkers aan, begeleidt en motiveert hen om zo bij te dragen tot de optimale inzet en ontwikkeling van je medewerkers teneinde de vooropgestelde doelstellingen in een goede werksfeer te behalen.
 • Je werft contracten en genereert business, waarbij je instaat voor het opvolgen en plannen van uitgaven en inkomsten van de lopende projecten.
 • Je onderhoudt contacten met zowel interne als externe klanten (wetenschappelijke wereld, internationale instellingen, industrie en overheid).