Dankzij onze support medewerkers in de verschillende afdelingen en units kunnen we de core activiteit van VITO maximaal ondersteunen. Denk aan passende systemen, processen, tools en advies. Binnen support (financiële dienst, inkoop, personeel, marketing en communicatie, IT, technische dienst) werk je dienstoverschrijdend door innovatieve en kwalitatieve oplossingen voor je collega’s uit te werken.

Beschikbare jobs

New

MEDEWERKER CONTRACTADMINISTRATIE (vervanging juni - nov)

Mol
Ondersteunend
Beschrijving: 

De invulling van deze vacature verloopt via Start People (interim). Dien je kandidatuur in via Job

OCTROOIGEMACHTIGDE

Mol
Ondersteunend
Beschrijving: 

Innovatie vormt de kern van VITO’s activiteiten. Een professioneel team met kennis van Intellectuele Eigendom is onmisbaar om een adequate bescherming van VITO’s intellectuele eigendomsrechten te verzekeren. Jouw rol hierin omvat het identificeren van beschermbare onderzoeksresultaten en het type IE dat de beste bescherming biedt.  Je ben verantwoordelijk voor het verwerven van IP rechten op de uitvinding en het voeren van het proces tot de verlening daarvan. Je beheert alle intellectuele eigendomsrechten en het coachen van uitvinders op vlak van IP. Dit is maar mogelijk als je je verdiept hebt in de technologieën en de commerciële doelstellingen van VITO.

Als octrooigemachtigde beoordeel je of de aangeboden uitvindingen voor octrooiering in aanmerking komen. Bij niet octrooieerbare uitvindingen, zoek je alternatieve beschermingsmogelijkheden. Je begeleidt de VITO onderzoekers in het doorlopen van de procedures tot het verkrijgen van IP rechten.  Je bent betrokken in de valorisatie van deze IP rechten en het dagelijks beheer van de IP portefeuille. 
 

DIGITALE COMMUNICATIE EXPERT

Mol
Ondersteunend
Beschrijving: 

Ben jij een digital native voor wie digital marketing en impactvolle online communicatie geen geheimen kent? Ben je gepassioneerd door duurzaamheid en wil je samen met onze onderzoekers het verschil maken in de transitie naar een duurzame samenleving? Dan heeft VITO een boeiende uitdaging voor jou.

VITO is een Vlaamse onderzoeksinstelling die dagdagelijks bezig is met innovatie en technologie om de transitie naar een duurzame toekomst te realiseren. Zowel bedrijven als overheden komen bij ons met vragen over o.a. de energietransitie, optimaal gebruik van land, water en lucht, het vangen en gebruiken van CO2, het hergebruik van materialen enz.

Als communicatieteam binnen VITO werken we samen met de business om die innovaties te vertalen in inspirerende verhalen. Elke dag is anders. Soms zijn we betrokken bij burgerprojecten zoals Curieuzeneuzen of DagVanDeWetenschap. Een ander moment organiseren we de Clean Vision Summit, een grote conferentie voor bedrijven die duurzame oplossingen zoeken. Of we vertalen complexe wetenschappelijke studies in overzichtelijke infografics en animaties. Een ding is constant: je leert elke dag nieuwe dingen en je draagt elke dag bij aan een duurzame toekomst. Ter illustratie geven we je graag een quote mee van Ewoud, lid van ons communicatieteam.

"Ik solliciteerde destijds bij VITO omdat ik mijn communicatie-expertise wou inzetten voor een organisatie die oplossingen uitwerkt voor de milieu- en klimaatuitdagingen waar onze maatschappij mee te maken krijgt. Nog geen seconde spijt van gehad. Je helpt echt het verschil maken. Ook al ben je geen onderzoeker, toch ben je als communicatiemedewerker een belangrijke schakel in de organisatie. Onderzoeksresultaten of nieuwe technologieën geraken niet vanzelf tot bij overheden, bedrijven en burgers. Dat je hier onder andere in een echt groene omgeving werkt, regelmatig kunt thuiswerken en als fietser over de nodige faciliteiten beschikt, is uiteraard mooi meegenomen." Ewoud Beirlant, Communicatie VITO

Jouw missie bij VITO? Het succes van onze online campagnes verzekeren en de online visibiliteit naar onze doelgroepen verhogen:

  • Je lanceert creatieve communicatiecampagnes in Hubspot zodat onze zichtbaarheid een boost krijgt. De inhoud wordt je aangeleverd door je communicatiecollega’s en jij zorgt voor de praktische uitwerking, monitoring en optimalisering. Een uitgebreide ervaring met Hubspot is dus noodzakelijk.
  • Je beheert en optimaliseert de VITO corporate website (Drupal), rekening houdend met de corporate, commerciële en HR objectieven van de organisatie. Je ontwikkelt en beheert specifieke project websites in samenwerking met onze IT afdeling met CRO ( Conversian Rate Optimization) praktijken in het achterhoofd.
  • Je zorgt ervoor dat onze doelgroepen hun weg vinden naar de VITO kanalen. Facebook manager, LinkedIn Campaign Manager, Twitter Adds, SEO of SEA kennen geen geheimen voor je. Je bent ook steeds op zoek naar nieuwe opportuniteiten om onze stakeholders te bereiken.
  • Analyseren en optimaliseren is jouw tweede natuur. Je bent steeds op zoek naar verbetermogelijkheden voor onze digitale kanalen. Je bent thuis in alles wat Google te bieden heeft (Analytics, Ads, Search, Data studio…) en schakelt wanneer nodig andere middelen in A/B testing, Hotjar…
  • Je adviseert en ondersteunt de communicatie business partners bij het vorm geven van digitale campagnes en rapporteert (tussentijdse) resultaten in een overzichtelijk dashboard.
 

Niet gevonden wat je zocht? Wij zijn steeds op zoek naar toptalent. Solliciteer spontaan zodat we je kunnen contacteren zodra we een geschikte vacature hebben.

HR assistant
+32 14 33 55 72