Dankzij onze support medewerkers in de verschillende afdelingen en units kunnen we de core activiteit van VITO maximaal ondersteunen. Denk aan passende systemen, processen, tools en advies. Binnen support (financiële dienst, inkoop, personeel, marketing en communicatie, IT, technische dienst) werk je dienstoverschrijdend door innovatieve en kwalitatieve oplossingen voor je collega’s uit te werken.

Beschikbare jobs

New

PROJECT MANAGEMENT OFFICER

Mol
Ondersteunend
Beschrijving: 

VITO is een toonaangevende, onafhankelijke Vlaamse onderzoeksorganisatie op het gebied van cleantech en duurzame ontwikkeling.

Onze unit 'Duurzaam materialenbeheer' wil de transitie naar een meer circulaire economie ondersteunen. Wij zoeken hiervoor een project management officer om de projecten mee tot een goed einde te brengen. Wat verwachten wij concreet?

 • Je staat in voor het reactief en pro-actief ontzorgen van de onderzoekers en het management door de niet-inhoudelijke omkadering van projecten en projectvoorstellen te verzorgen.
 • De focus ligt daarbij op de meer uitdagende projecten, cf. met meerdere partners, met een complexe financieringsstructuur, nieuwe opdrachtgevers, internationale context,… Meer specifiek sta je in voor:
  • Het invoeren, opvolgen en aanpassen van budgetten in VITO’s ERP-systeem Maconomy
  • Het stroomlijnen en integreren van de input van consortiumpartners bij de voorbereiding van project proposals, en het administratief en financieel opvolgen van de input van de partners in projecten
  • Juridische aspecten m.b.t. contracten, subcontractors, consortium agreements, NDA’s, etc.
  • Het professionaliseren van de niet-inhoudelijke paragrafen (voorstelling VITO, schema’s projectmanagement, …) van onze offertes en proposals
  • De communicatie met (potentiële) opdrachtgevers rond de modaliteiten van project(voorstell)en, bijvoorbeeld het uitvlooien van de te hanteren tarieven
 • Daarnaast sta je in voor het opstellen en implementeren van standaard werkmethodes en periodieke management- en voortgangsrapportages binnen de unit. Je koppelt inzichten over trainingsnoden terug aan UM.
 • Je rapporteert aan de unit manager en hebt dagdagelijkse afstemming met de projectenmanagers en business developers binnen de unit. Tevens ben je in nauw overleg met de centrale ondersteunende diensten (contractadministratie, research office, etc.).

Niet gevonden wat je zocht? Wij zijn steeds op zoek naar toptalent. Solliciteer spontaan zodat we je kunnen contacteren zodra we een geschikte vacature hebben.

HR assistant
+32 14 33 55 72