Ben je pas afgestudeerd als master in de (bio-)ingenieurswetenschappen, exacte, industriële, economische, humane of medische wetenschappen?

Beschikbare jobs

Niet gevonden wat je zocht? Wij zijn steeds op zoek naar toptalent. Solliciteer spontaan zodat we je kunnen contacteren zodra we een geschikte vacature hebben.

PhD @ VITO

Wil je je carrièremogelijkheden verder uitbreiden met een doctoraat? Bekijk dan zeker de opportuniteiten die VITO biedt in het doctoraatsoverzicht.

VITO ondersteunt kandidaten, die onder de leiding van een universitaire promotor en een copromotor van VITO gedurende vier jaar onderzoek willen verrichten, dat leidt tot het behalen van een doctoraat én aansluit bij het VITO-onderzoek.

Hiervoor bestaan verschillende mogelijkheden:

  • een VITO-doctoraat
  • een doctoraat in het kader van een Europese samenwerking

VITO-doctoraat

VITO werkt samen met universiteiten over de hele wereld en definieert regelmatig doctoraatonderwerpen ter ondersteuning van het VITO-onderzoek in het kader van deze samenwerkingen. De onderwerpen van deze doctoraten zijn meestal sterk toepassingsgericht en worden vooraf zorgvuldig geselecteerd in het kader van een strategische samenwerking met de universitaire promotor. Zowel onderwerp als promotor liggen dan ook bij de aanvang vast.

De onderwerpen waarvoor wij momenteel kandidaten zoeken, kan je vinden in het doctoraatsoverzicht. Door een onderwerp te selecteren kan je meer informatie krijgen over het onderwerp en je kandidaat stellen. Bekijk het doctoraatsreglement voor de toelatingscriteria (diploma, topic,...).

Indien je geselecteerd wordt krijg je hiervan bericht. Vanaf dat ogenblik zal je samen met je VITO-promotor en je universitaire promotor een doctoraatvoorstel uitwerken dat je voor de VITO doctoraatsjury gaat verdedigen.

Doctoraat in het kader van een Europese samenwerking

Werk je graag in een internationale context, dan is een doctoraat in het kader van een Europees project voor jou misschien een unieke kans. VITO participeert in verschillende Europese netwerken waar regelmatig ook doctoraten worden aangeboden.