VITO injecteert kennis, intellectuele eigendom en duurzaamheid in de economie. Daarmee versterkt VITO de Vlaamse economie, die centraal staat in de missie van VITO. Technologie wordt vermarkt via een technologieverkoop, een licentie, een spin-off of een joint-venture. Elke technologieoverdracht is anders en het proces wordt case per case aangepast. 

Spin-off

Nieuwe bedrijven worden opgericht om VITO-technologie op de markt te brengen. Dat gebeurt door VITO-medewerkers of externe ondernemers. Bent u een ondernemer? Heeft u specifieke kennis van een bepaalde markt en kan u VITO helpen om één van haar technologieën op de markt te brengen? Aarzel dan niet om contact op te nemen! Hieronder vindt u meer informatie over onze laatste spin-offs. 

mona.health sluit financieringsronde van 1,5 miljoen euro af op weg naar commercialisering van screening diabetische retinopathie via ai

DIGITALE DUURZAAMHEIDSBEOORDELING VOOR BOUWSECTOR

Laser Cladding Venture

UniFly eerste drone management-platform voor drone-industrie

Activ84Health

APEMCO brengt VITO’s plasmatechnologie naar de markt

Lancering Blue Foot Membranes® met € 2,5 miljoen startkapitaal voor efficiënte waterzuivering

iFLUX levert sleutel tot efficiëntere bodemsanering

DroneGrid verwerft VITO-beeldverwerkingstechnologie

Voor de creatie van een spin-off komt het er in de eerste plaats op aan om de valorisatiemogelijkheden binnen VITO te identificeren. 'Daar hebben we specifieke programma's voor', zegt Bart Swaelens, hoofd tech transfer en venture development bij VITO. Bijvoorbeeld 'accelerate your business idea', of AYOUBI, een initiatief dat onze medewerkers aanmoedigt om interessante businessideeën te delen. Eens een opportuniteit geïdentificeerd is, moet ze commercieel uitgroeien. Vervolgens bouwen we er een team omheen. Het succes van een spin-off staat of valt met de kwaliteit van dat team. 'Het is daarbij belangrijk om een goede balans te vinden tussen VITO-expertise en extern ondernemerschap. 

 

Bart Swaelens
Tech Transfer and Venture Development