Heb je interesse om bij VITO te werken? Dan is de eerste stap: solliciteren! We leggen hier uit wat je moet doen en welk sollicitatieproces je mag verwachten als jij je kandidaat stelt voor één van onze vacatures.

Je solliciteert door online te reageren op een vacature. Dit betekent dat je een dossier aanmaakt en indient waardoor wij een melding krijgen van jouw kandidatuur. Op die manier bewaren we jouw gegevens centraal - en volledig GDPR-compliant - om gericht aan de slag te gaan met je kandidatuur.

Bij elke vacature worden de contactgegevens van één van onze HR medewerkers meegegeven. Ze zijn er om je wegwijs te maken, feedback te geven en vragen te beantwoorden die je voor, tijdens of na je sollicitatie hebt. VITO hanteert een duidelijk inclusief rekruteringsbeleid.

Een eerste screening gebeurt op basis van CV. Indien je in deze fase weerhouden wordt, zal je uitgenodigd worden voor een eerste interview. Tijdens dit interview krijg je meer informatie over de verdere stappen in het selectieproces. Deze kunnen verschillen van vacature tot vacature. Doorgaans gaat het om 2 selectiegesprekken waarin verschillende medewerkers betrokken worden (HR, manager, experten, …) met een verschillende focus. Vaak worden ook testen (online tests, cases, assessment center, …) ingezet om de match tussen jou en de vacature en VITO verder te verkennen.

Het proces voor doctoraten verloopt anders. De procedure staat duidelijk beschreven op de webpagina’s ivm  PhD en in het doctoraatsreglement.

We behandelen je sollicitatie snel, discreet en met aandacht. Onze recruiters en hiring managers zijn getrainde professionals die je professioneel beoordelen en begeleiden tijdens je sollicitatieprocedure. Lees hier alles over ons ‘open, transparant en verdienste gebaseerd aanwervingsbeleid’ (OTM-R-policy)

Kom je niet in aanmerking, dan brengen we je hiervan ook op de hoogte. Blijf in dat geval zeker onze jobsite in de gaten houden. Wie weet zijn er in de toekomst opnieuw interessante vacatures. Je kan ons ook volgen op LinkedIn, Facebook en Twitter. Via deze kanalen maken we onze vacatures ook bekend. 

Veel succes!