Om het hoofd te bieden aan de uitdagingen veroorzaakt door de stijgende vraag naar duurzaam gewonnen grondstoffen, beperkte natuurlijke reserves en klimaatverandering, is de transitie naar een circulaire economie belangrijker dan ooit. VITO helpt overheden en bedrijven met die omslag naar het kringloopdenken en ontwikkelt circulaire businessmodellen.

Research manager Sustainable Materials
+32 14 33 58 92

THE WORLD RESOURCES FORUM 2019

The World Resources Forum 2019 ‘Closing Loops - Transitions at work’, georganiseerd door OVAM, vindt plaats van 24 tot 27 Februari 2019 in Antwerpen. Op het programma staan inspirerende keynotes en sessies, uitdagende workshops en boeiende bedrijfsbezoeken. VITO organiseert vier workshops over biogebaseerde materialenondernemen in de circulaire economiehergebruik van non-ferroslakken en cleantech. Allemaal met een gemeenschappelijk doel: tonen hoe we de waardeketen kunnen sluiten en de transitie naar een circulaire economie kunnen realiseren.

World Resources Forum 2019 logo

We zien dat de term ‘circulaire economie’ makkelijk en snel wordt overgenomen en gebruikt door vele actoren. Net omdat de term zo in de mainstream terecht komt, is het belangrijk om kritisch te blijven, om debat te voeren, om te blijven evalueren of we naar het juiste doel onderweg zijn. We moeten vermijden dat onze huidige gewoontes simpelweg een nieuw circulair label krijgen.

Karl Vrancken
Research manager Sustainable Materials - VITO

Een huishoudtoestel herstellen of vervangen?

We onderzochten de economische haalbaarheid. En wat blijkt, herstellen is goedkoper.