UniFly laat bemande en onbemande vliegtuigen toe veilig hetzelfde luchtruim te delen

Drones overal en veilig laten vliegen

De VITO spin-off UniFly heeft het allereerste management platform op de markt gebracht om commerciële drones (RPAS – Remotely Piloted Aircraft Systems) veilig te integreren in het luchtruim. Alle commerciële dronegebruikers zullen zich moeten registeren en kunnen nadien zien waar ze mogen vliegen en welke regelgeving daarvoor geldig is.

Zo kunnen onder meer luchtverkeersleidingsdiensten en overheidsinstellingen via dit platform alle commerciële dronevluchten controleren en opvolgen. Dit platform zal daarenboven dronebedrijven toelaten om het luchtruim, gecontroleerd te kunnen gebruiken. Daarenboven zullen deze dronebedrijven door de administratieve vereenvoudiging alle vereiste informatie automatisch kunnen registreren en versturen naar de bevoegde autoriteiten. Een heel eenvoudige tijd- en dus ook geld besparende tool.

VITO heeft een heel uitgebreide kennis en expertise in aardobservatie en aanverwante toepassingen. Drones worden hierbij meer en meer gebruikt. Denk maar aan het controleren van hoogspanningsleidingen. Een veilige integratie van deze drones is hierbij essentieel, en we zijn ervan overtuigd dat dit platform hiervoor de oplossing biedt.

Walter Eevers
Directeur Research & Development