Chemie … veel studenten halen er hun neus voor op. Maar wat als je chemie in een augmented reality game integreert? En je via een app op jouw gsm in de stad kan zoeken naar 104 elementen van de tabel van Mendeljev? Met de city game ResourCity kan iedereen die wil "jagen" op chemische elementen en daar nieuwe elementen mee "bouwen".

Kinderen leren sneller en meer via spelletjes. Bij volwassenen is dat eigenlijk niet anders. Als VITO circulaire economie wil uitleggen aan ondernemers, professionelen en studenten hoger onderwijs dan is RISK & RACE een praktisch hands-on spel waarmee ze onmiddellijk de principes van circulaire economie in de vingers krijgen.

Maar soms kun je wetenschap alleen maar goed uitleggen ‘on the floor’. Net daarom werd op de geothermiecentrale van VITO een STEM-leercentrale rond diepe geothermie en warmtenetten opgestart met een visuele voorstelling van de ondergrond, een pop-up huiskamer van de toekomst en een rondleiding in virtual reality.

+32 14 33 55 57

Moet je een wetenschapswerkje maken voor school? Wil je meer informatie over een duurzaam onderwerp? Op onze STEM-pagina's kun je filmpjes, teksten, animaties en educatieve spellen vinden en vooral heel veel correcte informatie!