We willen zelf klimaatpositief worden. Onze gebouwen verwarmen met warmte van de diepe geothermiecentrale op de Balmatt-site bijvoorbeeld. We willen de auto niet verketteren, maar in 2018 is wel resoluut gekozen voor een ecologisch en duurzaam wagenpark. We hebben ook een drastische vermindering in gebruik van  papier gerealiseerd door werknemers twee keer een printbeslissing te laten nemen. Zinloos printen kan niet meer.

Het Voedselteam werd gelanceerd. Alle medewerkers kunnen wekelijks voedingswaren  aankopen die de lokale economie en de kleinschalige, duurzame land- en tuinbouw steunen.

We willen onze ambitie uitdragen. Daarom ondertekende VITO het charter van de Green Deal-bedrijven. Dat wil de biodiversiteit op bedrijventerreinen verhogen en het draagvlak daarvoor versterken.

VITO heeft ook aan de buitenwereld duidelijk laten zien waarvoor ze staat.  Tijdens de eerste editie van Supernova heeft VITO visionaire oplossingen, technologieën en inzichten aan meer dan 6 000 burgers voorgesteld. Het was een groot succes. Net zoals de Dag van de Wetenschap waar meer dan 2 000 deelnemers konden kennismaken met onze duurzame innovaties. Want innovatieve technologie is de sleutel tot een duurzame wereld. Goede intenties zijn niet genoeg, we moeten streven naar resultaten. Dat is iets waar de bijna 1 400 deelnemers van de tweede editie van G-STIC alvast van overtuigd zijn.

+32 14 33 67 26
+32 14 33 59 86