Update 22/03/2018: APEMCO is nu MolecularPlasmaGroup

Mol, 4 april 2017: VITO realiseerde in het eerste kwartaal van 2017 de afronding van een belangrijke technologietransfer naar haar spin-off APEMCO (Atmospheric Plasma Equipment Manufacturing Company). Een nieuwe mijlpaal in de valorisatie van de expertise in atmosferisch-plasmatechnologie, waarin VITO één van de wereldautoriteiten is. Het is de sterkte van de VITO-know-how en daaraan gerelateerde patenten die investeerders overtuigd hebben van de mogelijkheden om hiermee actief de markt op te gaan. VITO blijft actief in onderzoek en ontwikkeling naar concrete industriële toepassingen van atmosferisch-plasmabehandeling.

​APEMCO is opgericht door Claude Becker, een Franse onderzoeker/ondernemer, met de steun van drie Vlaamse Business Angels De dagelijkse leiding is in handen van Regis Heyberger.  Samen staan zij in voor de industriële implementatie van de VITO-technologie en gerelateerde services.

Samen met VITO’s historische partner AFS/Softal zal APEMCO machines bouwen en ondersteunen om deze technologie naar een echte industriële implementatie te brengen.

Met atmosferisch-plasmatechnologie worden functionele coatings (oppervlaktelagen) op een duurzame manier aangebracht. Tal van toepassingen zijn reeds bekend in kunstof- en textiel­nijverheid, gaande van water- en vuilafstotende oppervlaktes tot verbeterde hechting van weinig compatibele materialen.

Meer info

Regis Heyberger
CEO - APEMCO
www.molecularplasmagroup.com

Contact:
+32 14 33 56 20