Ruim 250 geïnteresseerden hebben op dinsdag 19 september 2023 de vierde Clean Vision Summit bijgewoond. Werken aan een duurzame transitie doe je niet alleen. Precies daarom werd deze Clean Vision Summit geïntegreerd in de What’s Up What’s Next (WUWN)- conferentie van het VLAIO #industriepartnerschap. Een samenwerking die meteen heeft geresulteerd in een nog breder aanbod en nog meer inspirerende sprekers.

Duurzaamheid, digitalisering en industrie… Rond deze drie thema’s draaide de WUWN-conferentie die plaats vond in de EGG in Anderlecht. Van wetgeving over technologie-oplossingen en de manier waarop subsidies kunnen aangevraagd worden… Het passeerde allemaal de revue. Dat VITO een meerwaarde betekende in het programma, bleek uit opvallend vele aanwezigen in het grote auditorium bij de sessies in het kader van de Clean Vision Summit.

Pieter Timmermans (CEO van VBO) opende als keynote speaker de plenaire sessie met een discours over de rol van innovatie en het effect van de US ‘Inflation Reduction Act’ op Europa. Hij predikte in dat kader vooral voor rust. “Deze IRA heeft Europa wakker geschud”, stelde hij. “Maar met een doordacht Green Deal Industrial Plan (GDIP) is er geen reden tot paniekvoetbal. Wel moeten we er alles aan doen om de leiderspositie die België heeft uitgebouwd op het gebied van innovatie, te behouden.”

Kristof Eggermont en Yanaika Denoyelle van Econopolis gaven de deelnemers concrete handvaten om tot klimaatoplossingen te komen. “Een goed transitieplan overkoepelt overigens alle sectoren”, stelden zij. “Kapitalisme is geen vijand, maar een bondgenoot in deze transitie.”

Onze eigen CEO, Inge Neven, sloot de dag af met een pleidooi voor intensieve en duurzame samenwerking. “Er zijn twee grote voorwaarden om een nieuw evenwicht te vinden”, stelde zij. “We moeten het samen doen en we moeten het nu doen.” Inge Neven gelooft in de digitalisering van data en artificiële intelligentie. “We staan aan de vooravond van een revolutie door AI en digitale data.”

Net zo belangrijk als de sessies, waren bijna traditioneel ook de netwerkmomenten die op de Clean Vision Summit werden ingelast. Van de matchmakingafspraken werd ruim gebruik gemaakt om ideeën af te toetsen en nieuwe contacten te leggen.

Contact:
+32 14 33 52 78