Schakelen tussen werken aan offertes van 500.000 euro en koffie zetten.

Katrien Bultynck is Administrative Assistant binnen de unit RMA - Ruimtelijke Milieu-aspecten. Ze werkt al 12 jaar bij VITO, nog iedere dag met heel veel goesting. Dagen met een vaste structuur? Die kent ze niet. “In die 12 jaren is er nog geen enkele dag hetzelfde geweest. Heerlijk, toch?”

Ochtendstond

“Ik woon in Mol, op slechts 10 autominuutjes van het werk. Ik neem dus ‘s morgens de tijd om onze twee dochters klaar te maken voor school. Rond kwart na 8 rijd ik naar VITO. Niet echt duurzaam, ik weet het. Ik beloof plechtig dat, als de kinderen wat groter en zelfstandiger zijn, ik regelmatiger met de fiets zal komen werken.”

Ad hoc

“Om halfnegen start mijn dag steevast met een kop koffie. Ik kan niet zonder. Tegelijkertijd bekijk ik wat er op mijn planning staat. Maar dat bepaalt nog geen kwart van mijn dag hoor. De meeste tijd spendeer ik aan ad hoc vragen en dringende tussenkomsten. Vind ik fijn! Wat ik zoal doe? Dat gaat breed. Ik vertel altijd dat ik schakel tussen werken aan offertes van 500.000 euro en koffie zetten. (lacht) Ik bereid offertes voor, zet ze om in projecten, ... Ik sta de onderzoekers dus bij in hun werk.”

Frisse neus

“Voor ik het weet, is het middag. Met een aantal collega’s van onze verdieping gaan we steevast van 12.30 uur tot 13 uur wandelen aan het kanaal. Om 12.30 uur stipt staan de wandelaars op en zijn we weg, een frisse neus halen. Behalve als het regent, want dan raken onze haren in de war. (lacht) Ik werk graag bij VITO. Unit RMA is een warme unit, waar collegialiteit voorop staat. Onderzoekers, assistenten, iedereen doet waar hij het best in is. Voor mij is dat administratie en ad hoc oplossingen zoeken en dat wordt ook echt geapprecieerd. We zijn goed op elkaar ingespeeld. Je krijgt hier binnen je job ook heel wat verantwoordelijkheid, dat stel ik op prijs.”

Taximama

“Rond 17 uur rond ik mijn werk af en word ik terug taximama. Veel tijd voor hobby’s heb ik nu niet. Ik heb vroeger veel gezwommen en ook nog piano gespeeld. Dat pik ik ooit nog wel eens terug op. Ik mis niets hoor. Ik heb een fijne job waar ik helemaal mezelf kan zijn en waar ik ook vrienden heb. Het is allemaal in evenwicht.”