“Contacten leggen, Italiaanse koffie drinken, voetbal kijken en tango dansen”

Geel. Om 7 uur rinkelt de wekker. Tijd voor het ontbijt met mijn twee jongens Stijn en Koen: compote van zelfgeplukte appeltjes met havermoutvlokken. Als ze vertrokken zijn, spring ik in mijn auto. Een uurtje rijden naar Genk-Waterschei. Niet elke dag, want ik heb ook afspraken bij klanten of combineer trein en Blue-bike naar ons satellietkantoor in Berchem – een leuke uitvalsbasis voor overleg met collega’s of klanten.

Weet je trouwens dat ik meedoe aan een pilootproject (Highwise, red.) binnen VITO/Energyville? We testen een automatisch logsysteem uit om te carpoolen met collega’s.

Deuren openen

Als Business Developer probeer ik deuren te openen, zodat onderzoekers in contact komen met bedrijven die een specifieke nood hebben aan R&D expertise. Daarom heb ik vanochtend een interessante meeting met een delegatie van een grote Belgische telecomspeler. Van VITO-zijde presenteren we het AcceleraTorprogramma om onderzoeksideeën versneld naar de markt te brengen. Benieuwd naar het vervolg!

Voorlopige broodjeslunch

Broodjes eten doen we bij Energyville in de keuken-eetzaal. Dat is voorlopig, want over een half jaar openen er restaurantjes en broodjeszaken in het algemene gebouw van de mijnsite in Genk-Waterschei.

Beter dan George Clooney

Na de middag help ik een nieuwe collega, Serge, met een registratie en we vergaderen over de brochures onder meer met Davide, een collega die Italiaanse koffiepads heeft meegebracht. De koffie is geweldig, nog beter dan die van George Clooney.

Vandaag ben ik om 18.30 uur thuis. Erg vroeg voor mij, maar er is een goede reden voor: morgenvroeg stap ik met mijn jongste zoon Koen op het vliegtuig naar Barcelona. We gaan naar het voetbalstadion Camp Nou voor de Copa del Rey tussen FC Barcelona en Hércules. Ik kan niet wachten!*

Tango

Of ik nog tijd heb voor een hobby? Ja, hoor. Onze buren specialiseren zich al dertig jaar in Argentijnse tango. Ze hebben een varkensstal in onze straat omgebouwd tot een gezellige dansschuur: El Granja. Samen met mijn man volg ik er les Argentijnse tango. Heerlijk, we wanen ons enkele uurtjes in Buenos Aires!

* Het was de moeite. Uitslag: 7-0.