Op het European Materials & Industry Forum (EMIVF) eerder deze maand in Gent maakten meer dan 30 startups en groeibedrijven kennis met een toonaangevende groep van internationale durfkapitalisten en institutionele beleggers.

Dirk De Boever van Finindus en voorzitter van het forum: “Deze eerste editie van EMIVF in Gent bevestigde de sterke interesse in innovaties voor een duurzame industrie (materialen, circulaire economie en industrie 4.0). Het tweedaagse programma behield een goed evenwicht tussen diepgaande discussies, coaching-sessies, één-op-één contacten, sterke keynotes en boeiende panelgesprekken. Het succes van het event is vooral toe te schrijven aan de aanwezigheid van sterke ondernemers en het merendeel van de investeerders uit de materialenindustrie. Ik ben ervan overtuigd dat de intense interactie zal leiden tot investeringen en andere vormen van samenwerking. Missie volbracht.”

Karl Vrancken, onderzoekscoördinator Duurzaam materialenbeheer bij VITO, deelde zijn visie op circulariteit als panellid en in de keynote ‘Innovation for Circular Economy, building on Industry 4.0’. Tim Op ’t Eyndt van iFlux nam deel aan een starterspitch. Bart Dooms en Johan Geysen van het VITO Tech Transfer team begeleidden de bedrijven in de voorbereiding van hun finale pitch naar investeerders.