Science Leader for Biopolymers and Chemicals bij Scion

Wat was destijds je functie bij VITO en welke job oefen je nu uit?

Bij VITO was ik actief in de unit Duurzame chemie als business development manager. Momenteel werk ik bij Scion, één van de Crown Research Institutes (CRIs) in Nieuw-Zeeland, voornamelijk op onderzoek en ontwikkeling rond bosbouw, productie, bioproducten en de bio-economie in het algemeen. Meer specifiek ben ik onderzoeksleider in het team biopolymeren en chemicaliën in de tak productie en bioproducten bij Scion. Het onderzoek dat we doen rond biopolymeren, bioenergie, industriële biotechnologie en de duurzame bouwomgeving ligt erg in lijn met het onderzoek dat VITO over deze topics uitvoert.

Hoe heeft je functie bij VITO je verdere carrière beïnvloed? 

Samen met mijn collega's ben ik nu verantwoordelijk voor het richting geven aan het wetenschappelijke onderzoek, meer specifiek het genereren van impact met onze wetenschap en technologie. De kennis die ik heb opgedaan in mijn functie van business development manager bij VITO bleek uiterst nuttig bijvoorbeeld voor de contacten die ik heb kunnen leggen met bedrijven en onderzoekscentra in Noord-Amerika en Azië. Via deze netwerken kan ik de nieuwste technologie voor Nieuw-Zeeland toegankelijk maken. Mijn huidige functie heeft me toegestaan om alle dingen die ik heb geleerd als wetenschapper te combineren met de commerciële kennis opgedaan als business development manager. Het brengt voor mij beide werelden samen en is een geweldige job om uit te oefenen.

Welke zijn je beste herinneringen aan VITO?

Zoals te verwachten roepen mijn ex-collega’s de beste herinneringen op. Zowel vanuit een persoonlijk perspectief, als op inhoudelijk en professioneel vlak heb ik veel verschillende dingen van hen geleerd; hoe met mensen werken, hoe aan innovatie te doen en hoe commercialisering naar een hoger niveau te tillen. Zaken waar ik nu de vruchten van pluk in mijn huidige rol. Het is fantastisch om de samenwerking te kunnen voortzetten. Het postdocproject tussen VITO en SCION dat we na mijn vertrek hebben opgezet, evolueert nu reeds naar een bredere lange-termijn-samenwerking tussen SCION en VITO.

Contact:
+32 14 33 55 47