Karl Vrancken is actief als onderzoeksmanager Duurzaam materialenbeheer bij VITO en werkt al sinds de conceptfase voor de kennis- en innovatiecommunity (KIC) EIT RawMaterials.

De leden van de stuurgroep van het westelijke co-locatie centrum (Western co-location Centre) van EIT RawMaterials hebben VITO-collega Karl Vrancken aangesteld als de nieuwe voorzitter van de stuurgroep voor de komende twee jaar. Hierdoor krijgt hij een zetel in het strategisch management team van EIT RawMaterials. Het co-locatie centrum West in Leuven is een van de 6 co-locatie centra van EIT RawMaterials en verenigt alle EIT RawMaterials partners uit Belgie, Nederland, West-Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. 

Karl Vrancken is actief als onderzoeksmanager Duurzaam materialenbeheer bij VITO en werkt al sinds de conceptfase voor de kennis- en innovatiecommunity (KIC) EIT RawMaterials. In 2015 was hij er eveneens werkzaam als interim Chief Operations Officer. Sindsdien is Karl sterk betrokken gebleven in de activiteiten van KIC als partner (VITO), maar hij maakte er ook de link en stimuleerde samenwerking met lokale, regionale en Europese netwerken buiten de KIC. 

Karl Vrancken: “Ik geloof dat EIT RawMaterials en zijn westerse co-locatiecentrum het speerpunt moeten vormen van innovatie in de grondstoffensector, zowel in Nederland, het Verenigd Koninkrijk, West-Duitsland en België. Het EIT RawMaterials speelt een onmisbare rol in de ontwikkeling van grondstoffen tot een strategische kracht voor Europa.”

We wensen hem veel succes in zijn nieuwe uitdaging.

Contact:
+32 14 33 58 92