VITO en VIL zoeken starters en bedrijven die de logistieke uitdagingen verbonden aan een circulair service model willen aanpakken.

Ben je als start-up of bedrijf bezig met de verkenning of uitrol van een dienstenmodel, dan stoot je hierbij ongetwijfeld op logistieke problemen.  Retourlogistiek, onderhoud of herstel integreren in de bedrijfsactiviteiten is geen evidente zaak voor bedrijven die gebouwd zijn op productie en verkoop. Voor starters met een service-concept is logistiek doorgaans een cruciale drempel om tot opschaling van het concept te komen.

Herken je dit in je eigen bedrijfscontext? Stap dan nu mee in het collectieve project PaaS Logistics, waarin VIL en VITO bedrijven en kennis samenbrengen om de logistieke knoop bij dienstenmodellen te ontwarren. In een gezamenlijk traject identificeren we noden én oplossingen rond logistiek voor circulaire product-as-a-service modellen.

In een verkennende onderzoeksfase gaan we op zoek naar antwoorden op volgende vragen: Welke logistieke noden vloeien voort uit het implementeren van een circulair dienstenmodel? Welke bestaande of toekomstige logistieke oplossingen kunnen deze noden invullen? Welke economische en milieu randvoorwaarden bepalen de slaagkans van deze logistieke oplossingen?

Daarna definiëren we samen enkele praktijkcases die uitgewerkt worden met de deelnemende bedrijven. Op die manier willen we tot oplossingen in de praktijk komen, samengevat in een uitgewerkt stappenplan.

Ook spelers in de (last-mile) logistiek die de opportuniteiten willen leren kennen die nieuwe circulaire service modellen te bieden hebben, zijn welkom om deel te nemen.

Dit project is een door VLAIO gefinancierd project, waarbij de deelnemende bedrijven een deel van de kosten co-financieren. De kick-off vindt plaats op 5 december 2019. Inschrijven in het project kan door je interesse te mailen naar jeroen.gillabel@vito.be.