VITO kondigt met trots de lancering aan van de Clean Ganga Europe Desk, een gezamenlijk initiatief van het Centre for River Ganga Basin Management Studies in India en VITO, met secretariaat in Brussel. De belangrijkste focusgebieden van de Europe Desk zijn gezamenlijke studies met betrekking tot beleid, regelgeving en technische aspecten, en gezamenlijke evaluatie en demonstratie van innovatieve technologieën rond waterzuiveringsinstallaties, recyclage en hergebruik. Ook het delen van informatie over aandachtsgebieden, nieuwe projecten en programma’s met geïnteresseerde Europese entiteiten; en pilots met betrekking tot technologie op maat, commercialisering en overdracht.

We zouden graag alle geïnteresseerde technologieproviders en betrokken experts willen aanmoedigen om Clean Ganga Europe Desk de hand te reiken en mee te werken aan een clean River Ganga in India.

Foto: links Ibrahim Hafeezur Rehman, Phd. - Director VITO India - Senior Director TERI Europe - Adjunct Professor TERI University, en rechts Prof. Vinod Tare – IIT Kanpur - Head Clean Ganga Centre