LIBOVITO krijgt waardering van de Chinese overheid voor haar bijdrage aan de luchtkwaliteitsvoorspelling voor de Olympische en Paralympische Winterspelen van Beijing 2022.

Op 24 maart 2022 stuurde het China National Environmental Monitoring Center (CNEMC) een brief van waardering aan LIBOVITO voor haar consistente inspanningen en unieke prestatie in het leveren van haar luchtkwaliteit-voorspellingsservice voor de Winter Olympische en Paralympische Spelen in Beijing 2022.

CNEMC benadrukte in de brief dat "LIBOVITO zijn voordeel deed met milieumodellering om diepgaand technisch onderzoek uit te voeren en een speciaal verfijnd luchtkwaliteitvoorspellingssysteem (OPAQ) op te bouwen voor de Winterspelen van Beijing. Nauwkeurige luchtkwaliteitsvoorspellingsgegevens boden efficiënte en krachtige ondersteuning voor wetenschappelijke besluitvorming en luchtkwaliteitsbeheer voor de organisator van de Olympische Spelen." 

LIBOVITO's bijdrage en prestatie toont haar grote waarde aan voor het succes van de Winterspelen in Beijing. Beijing is de enige stad in de Olympische geschiedenis die zowel zomer- als winterspelen heeft gehouden: de zomerspelen van 2008 en de winterspelen van 2022. VITO/LIBOVITO heeft haar bijdrage geleverd aan de luchtkwaliteitsvoorspellingen voor beide Spelen.

Vanaf 2022 werkt LIBOVITO, met de steun van onze VITO-collega's hier in België, samen met CNEMC aan het opzetten van een statistisch voorspellingsplatform op nationale schaal voor verfijnde luchtkwaliteit, waarbij alle 1734 nationale meetstations voor luchtkwaliteit betrokken zijn. Het verwezenlijkte platform zal een essentieel onderdeel worden van het Chinese nationale luchtkwaliteitsvoorspellingssysteem, waardoor LIBOVITO een van de topspelers op dit gebied in China wordt.

Het Chinese Ministerie van Ecologie en Milieu zei op 30 maart dat de gemiddelde concentratie van PM2.5 in Beijing en Zhangjiakou respectievelijk 36μg/m3 en 22μg/m3 bedroeg tijdens de Olympische en Paralympische Winterspelen van Beijing 2022, een daling van 56% en 50% in vergelijking met dezelfde periode in 2021.

 

Bron foto's: Xinhua News & Beijing Meteo Bureau

Contact:
+32 14 33 50 15