Ook dit jaar waren we, zij het gewapend met regenjassen en aangepast schoeisel, weer van de partij op het Nerdland Festival (25-26 mei 2024). Dit keer met twee standen, rond twee verschillende concepten.

Bekijk hieronder de aftermovie.

Op de stand van VITO konden bezoekers binnenkomen in de ‘Winkel van morgen’, waarin ze via interactieve modules konden ontdekken hoe een duurzame toekomst eruitziet. Van het samenstellen van een duurzame broek in de Fashion Impact Shop tot het uitkiezen van innovatieve producten om een positieve impact te maken en het ontdekken van recyclingmethoden om uit afval waardevolle grondstoffen te halen. 

Onze tweede stand deelden we met de drie andere strategische onderzoekscentra imec, VIB en Flanders Make. In het thema 'onzichtbaar maar onmisbaar' brachten we daarin inzichten over onzichtbare maar onmisbare technologieën, zoals wat we allemaal kunnen doen met satellieten (VITO Remote Sensing) en hoe we onbekende stoffen kunnen opsporen en onderzoeken via Non-Targeted Analysis (NTA). Een hoogtepunt hier was ook het fascinerende Galton Board, gemaakt van LEGO-blokjes.  

Ondanks het slechte weer – daar kon helaas weervrouw Jacotte Brokken ook niets aan veranderen – stonden enthousiaste bezoekers van alle leeftijden vaak geduldig in de rij voor onze Winkel van morgen. In totaal kwamen zo’n 1600 gezinnen kijken hoe we de toekomst duurzamer kunnen maken. Onze andere stand mocht ook heel wat geïnteresseerden verwelkomen. We waren daarnaast weer vereerd met het bezoek van Hetty Helsmoortel en Lieven Scheire, die zich ook even aan een van onze interactieve modules waagden.  

Kortom, we kijken wederom terug op een fantastische ervaring op het Nerdland Festival en zijn alle bezoekers dankbaar voor hun enthousiasme en betrokkenheid. Samen hebben we weer een stap gezet naar een duurzamere wereld!

Contact:
+32 14 33 55 37