nLab levert de batterijen voor de eerste echte Belgische Ecar 333, die 100% groen is.

Het bedrijf heeft de afgelopen jaren heel wat ervaring opgedaan in het ombouwen van oldtimers. Uitgerust met een elektrische motor mogen die de lage-emissiezones van steden binnen, zijn ze stil en stinken ze bovendien niet. Daarnaast investeerde zaakvoerder Patrick Naeyaerts samen met een aantal andere partners actief in hernieuwbare energie in Ecar, de eerste Belgische auto die 100% groen is.

Belangrijke aandachtspunten bij een batterij zijn altijd: de autonomie en de prijs. Daarom is een goed batterijmanagementsysteem - hier zit de intelligentie van de batterij - zo essentieel. Veel systemen zijn jammer genoeg nogal duur, complex en vaak niet betrouwbaar.

Daarom stapte nLab naar VITO. De samenwerking leidde tot een KMO-innovatieproject met VITO als subcontractor.

Voor de batterij hadden we een batterijmanagement systeem nodig om de batterij in balans te houden. Hiervoor hebben we VITO/EnergyVille gevonden als partner.

Niels Van Brandt
nLab

Waarom VITO/EnergyVille?

Voor nLab was het belangrijk om hun knowhow op het gebied van batterijmanagementsystemen uit te breiden. Daarnaast was er de uitdaging die werken voor Ecar met zich meebrengt. De doelstelling voor 2018 was meteen pittig: 50 auto's bouwen.

Wat heeft VITO/EnergyVille gedaan?

  • Het batterijmanagementsysteem volledig aangepast aan de vereisten van nLab
  • Alle testen uitgevoerd in de eigen testinfrastructuur in Genk

Wat deed nLab zelf?

De ontwikkeling van de volledige batterij

 

Wist je dat

  • de batterijen van de Ecar 333 herbruikbaar zijn. Als ze niet meer voldoen voor de elektrische wagen, dan kunnen ze nog 20 jaar dienst doen als thuisbatterij voor elektrische opslag.
  • opladen in een conventioneel stopcontact mogelijk is in 3 uur.

NLAB

Zaakvoerder: Patrick Naeyaerts

www.nlab.be

www.ecar333.be

nLab is ontstaan uit een passie voor elektrische voertuigen. Alles wat we kunnen ombouwen, maken we elektrisch omdat het zoveel performanter is. De toekomst in elektrisch.

Patrick Naeyaerts
Zaakvoerder nLab
Contact:
+32 14 33 57 32