Omar Mohout is een bekende naam in de startupwereld. Zijn expertise in het opschalen van startups geniet erkenning in binnen- en buitenland. Hij biedt bedrijven inzichten door zijn uitgebreide ervaring in het opzetten en schalen van startups. Omar is bij Sirris, het collectief centrum van en voor de technologische industrie, werkzaam als Growth Engineer, waar hij zijn opgebouwde kennis kan delen met de industrie. Daarnaast is hij ook professor aan de Antwerp Management School en Solvay Business School of economics and management.

Omwille van zijn expertise heeft VITO Omar Mohout voorgesteld als voorzitter van haar valorisatieraad. De algemene directie van Sirris keurde dit voorstel goed. In navolging van deze goedkeuring vond op 6 maart bij VITO de officiële aanstelling plaats tijdens de valorisatiemeeting van maart.

Walter Eevers: “We zijn zeer verheugd dat Omar de uitnodiging om VITO’s valorisatieraad voor te zitten heeft aanvaard. Zijn ervaring als serial entrepreneur, zijn kennis van het start-up ecosysteem en zijn (social) netwerk zal  VITO Tech Transfer Office ten goede komen om zo de VITO knowhow te valoriseren met nog meer impact.”

Omar Mohout: “Ik ben zeer vereerd om de rol van voorzitter van de VITO valorisatieraad op te nemen. VITO heeft een enorme knowhow over cleantech, wat meer en meer aandacht krijgt in de venturewereld. Ik zie zeker al een aantal domeinen waar er kruisbestuiving mogelijk is tussen de cleantechwereld van VITO en de digitale wereld die mij zeer eigen is.”

We wensen Omar veel succes in zijn nieuwe uitdaging.

Contact:
+32 14 33 55 17