Door deze strategische samenwerking zal naar verwachting aanzienlijke wetenschappelijke vooruitgang worden geboekt op de geselecteerde onderwerpen. Deze win-win samenwerking zal niet alleen de twee partijen ten goede komen, maar zal ook invloed hebben op de sector op wereldniveau.

VITO en BZHB hebben een lange staat van dienst en succesvolle samenwerking op het gebied van materiaalwetenschappen. Met het oog op de reeds langdurige en vruchtbare samenwerking tussen de partijen, en om de strategische samenwerking verder te versterken en de inhoud van de technische samenwerking uit te breiden, hebben de partijen besloten o een meer omvattende en langdurige technologische samenwerking uit te voeren op het gebied van materiaalkunde, met inbegrip van maar niet beperkt tot:

  1. Het huidige gezamenlijke onderzoek naar de toepassing van metaallegeringsschuimmateriaal bij de vervaardiging van orthopedische implantaten voorzetten. Verbeteren en optimaliseren van het proces van de productie op laboschaal tot de volledige industriële productie. Verbeteren van de productie-efficiëntie en -stabiliteit.
  2. Gezamenlijk onderzoek op hoge temperatuurbestendige composietmaterialen. Het betreft een lang termijn fundamenteel gezamenlijk onderzoeksonderwerp, met inbegrip van het opstellen van systematische basistheorie en de ontwikkeling van productietechnologie.
  3. Gezamenlijk onderzoek en valorisatie van innovatief functioneel nanokoolstofmateriaal, inclusief karakterisering, verdere mechanismevalidatie en commercialisering  van dit innovatieve functionele nanokoolstofmateriaal.