Op 16 november 2017 mochten François De Schutter, David Lagrou en Dries Vos (Ben Laenen kon er helaas niet bij zijn) uit het Geoteam van VITO de Eos-publieksprijs voor wetenschapscommunicatie in ontvangst nemen. Ze kregen de prijs voor de musical ontSTEMd en de belevingsdagen op de Balmatt-site in Mol. Met maar liefst 20 % van de stemmen waren ze de duidelijke winnaar.

Ook de vakjury van de Koninklijke Vlaamse Academie van België (KVAB), de Jonge Academie, het FWO en VLIR-UOS was onder de indruk. Die bekroonde de STEM Geothermieprojecten met een tweede plaats op 15 laureaten. De hoofdprijs ging hier naar het citizen-scienceproject CurieuzeNeuzen, een initiatief van de Ringland Academie in samenwerking met onderzoekers van de VUB, de UAntwerpen en het Onderzoeksinstituut voor Arbeid en Samenleving (HIVA) van de KU Leuven. Prof. Filip Lardon (UAntwerpen) ontving de Loopbaanprijs wetenschapscommunicatie 2017, voor zijn jarenlange enthousiaste inzet om de problematiek van roken bij de bron aan te pakken, vooral bij jongeren.

Bedankt aan iedereen die voor VITO heeft gestemd! En proficiat aan Ben Laenen, François De Schutter, David Lagrou, Dries Vos en onze partners, GoodPlanet, KOGEKA, Luc Stevens Producties, Provincie Antwerpen, de Vlaamse overheid en VOKA Kempen

Contact:
+32 14 33 55 53