De expertise en de uitstekende reputatie van VITO-medewerkers gaat ver over de grenzen heen. Zo is Karl Vrancken, onderzoeksleider duurzaam materialenbeheer van VITO, door het gerenommeerde Wuppertal Institute for Climate, Environment and Energy uitgenodigd om deel uit te maken van de International Academic Advisory Board (IAB).

Voor VITO is het Wuppertal Institute geen onbekende. De onderzoeksinstelling werkt als partner met VITO samen in onder meer ECERA (European Circular Economy Research Aliance) en het European Topic Centre for Waste and Materials in a Green Economy van het EEA (European Environment Agency).

Het Wuppertal Institute waardeert Karl Vranken vooral voor zijn kennis over circulaire economie, zijn goede reputatie en zijn internationale expertise. De International Academic Advisory Board van het instituut staat voor het onafhankelijk onderzoek en de wetenschappelijk hoge kwaliteit van het instituut. Het belangrijkste doel is het instituut te adviseren over de voortgang van het onderzoeksprogramma, het wetenschappelijk werk en de wetenschappelijke ontwikkelingen. Het heeft een centrale adviserende rol in dialoog met de beheerraad en de wetenschappers.

Karl zal in de internationale academische adviesraad zetelen met 13 andere internationale topexperts, zoals de Britse ecologische econoom en hoogleraar duurzame ontwikkeling professor Tim Jackson en de Indische professor Leena Srivastava, directeur van het  TERI (The Energy and Resources Institute) in New Delhi.

De meeting van de IAB vindt vandaag en morgen, 7 en 8 oktober  in Wuppertal plaats.

Karl Vrancken
Contact:
+32 14 33 52 78