Klimaatverandering, voedselzekerheid, duurzame energie en grondstoffenschaarste zijn stuk voor stuk onderzoeksthema’s waarmee VITO overheden en bedrijven wereldwijd ondersteunt bij het starten van maatschappelijke transities.

Beijing LIBOVITO Environmental Technology Co Ltd. is de eerste joint venture van VITO op het vasteland van China. In deze joint venture heeft VITO de afgelopen jaren een groot deel van haar expertise in het modelleren van de luchtkwaliteit ondergebracht, met als doel VITO Asia Limited te vestigen als een sterke commerciële Chinese speler die lokale overheden helpt bij het ontwikkelen van hun luchtkwaliteitsbeleid.

Als organisatie die de transitie naar een duurzame wereld wilt versnellen, kan VITO niet ontbreken in India. Een land dat snel verandert en waar we een grote impact kunnen hebben. Al sinds 2007 voeren we onderzoeksprojecten uit in samenwerking met India, in eerste instantie rond bio-economie en duurzame chemie. We leveren er ook diensten in het kader van luchtkwaliteit, afvalwaterbehandeling, behandeling van organisch afval, smart cities, CO2-conversies, stroomgebiedmanagement en capaciteitsopbouw rond duurzame praktijken.

Ons onderzoek richt zich op duurzame technologieën zoals gezondheid en het milieu, duurzame energie, materialen, teledetectie, water- en luchtkwaliteit en chemie. Smart grids, intensief hergebruik van hulpbronnen, een biogebaseerde economie: al deze ontwikkelingen vereisen nieuwe en betere duurzame technologieën, maar ook een andere denkwijze. Zo’n transitie is de bindende factor tussen de vijf onderzoeksprogramma’s.