Door samenwerking, schaalvergroting en toenemende expertise kunnen we samen slimmer gebruik maken van bestaande duurzame oplossingen en nieuwe technologieën ontwikkelen. Die technologieën willen we haalbaar en rendabel maken. Benieuwd hoe we kunnen samenwerken en jouw doelstellingen helpen realiseren?

Als je bezig bent met de ontwikkeling van een innovatief product of de realisatie van een duurzaamheidsproject, dan kun je terecht bij VITO voor wetenschappelijke kennis en expertise. Dit kan gaan van het optimaliseren van productieprocessen, over het analyseren van duurzame alternatieven voor bestaande oplossingen, het in kaart brengen en modelleren van een problematiek tot advies om de duurzaamheidsstrategie van je bedrijf te realiseren. Lees hier meer over de projecten die we realiseerden met onze industriële partners.

Je zoekt een partner om een businessidee op de markt te brengen?  We bieden onze expertise aan in alle fasen van de ontwikkeling van jouw bedrijf of product. Gaande van het uitwerken van prototypes tot het zoeken van de juiste partners en het vinden van de meest optimale kapitaalmiddelen zodat je jouw kansen op de markt kan maximaliseren. Onze doelstelling is simpel, we maken van jouw idee een succesvolle, nieuwe start-up. We injecteren kennis en intellectueel eigendom in de economie.

VITO government

Als beleidsmaker neem je beslissingen weldoordacht. VITO wil daarom een partner zijn voor overheidsdiensten.  En dit voor langdurige technologische en wetenschappelijke ondersteuning op gemeentelijk, provinciaal, Vlaams, federaal en Europees niveau. Zo kunnen overheden wetenschappelijk onderbouwde innovatieve doorbraakprojecten voorbereiden en uitvoeren. Bekijk hier welke projecten we al realiseerden op de verschillende beleidsniveaus.

VITO is een not-for-profit organisatie. Dit betekent dat winsten voor de volle 100% opnieuw in de organisatie geïnvesteerd worden. Ons doel is tweeledig: nieuwe technologieën ontwikkelen en het risico om te innoveren voor u, als ondernemer, zoveel mogelijk wegnemen. Dankzij onze unieke plaats, tussen overheid, onderzoek en bedrijfsleven kunnen wij u optimaal adviseren over de haalbaarheid van uw innovatieplannen, de concrete implementatie van technologische innovaties en het te verwachten resultaat. Steeds rekening houdend met de huidige wetgeving, maar ook met wetgeving die nog in de maak is.

Bruno Reyntjens
Bruno Reyntjens
Commercieel Directeur VITO

Nieuws