Naast het technologie- en kennisaanbod  voor (bilateraal) contractwerk, biedt VITO nog specifieke ondersteuning aan KMO’s en diverse opportuniteiten voor consortiumprojecten (COOCK, ICON, …) voor grote en kleine bedrijven.

VOOR KMO’S

VITO ondersteunt actief KMO’s in hun innovatiebehoeften in alle domeinen waar VITO kennis en technologie heeft.  Het KMO-team brengt je in contact met VITO experten, begeleidt je op vlak van subsidiemogelijkheden en blijft je uniek aanspreekpunt.

KMO-portefeuille (VLAIO)

VITO is erkend dienstverlener:

  • ‘Advies’ (DV. A217623) en ‘Opleiding’ (DV.O232255)
  • Max. 7.500 € steun op basis van 30% steun voor kleine ondernemingen en 20 % voor middelgrote ondernemingen.

Voorwaarden

KMO-groeisubsidie

VITO als externe dienstverlener:

  • Nieuwe strategie uitrollen, product lanceren, markt verkennen?
  • Strategisch advies van een externe dienstverlener of de bruto loonkost van een strategisch profiel
  • Max. 50 000 € subsidie per jaar, per groeitraject (25 000 € advies + 25 000 € versterking)

Voorwaarden 

Duurzaam ondernemen

Wil je jouw bedrijf, producten, bedrijfsstrategie en -processen klaarstomen voor de circulaire economie? Voor advies kan je bij VITO terecht. Wij hebben de expertise, ervaring en analysemethodes in huis waarmee we je kunnen helpen wetenschappelijk onderbouwde en economisch rendabele keuzes te maken in dat veranderingsproces.

Collectief Onderzoek & Ontwikkeling en Collectieve Kennisverspreiding en -transfer

COOCK

Projecten voor ‘Collectief Onderzoek & Ontwikkeling en Collectieve Kennisverspreiding en -transfer (COOCK)’ richten zich op (groepen van) ondernemingen, met als doel de valorisatie van onderzoeksresultaten van kennisinstituten door het versnellen van de introductie van technologie en/of kennis van deze kennisinstituten naar bedrijfscases.

Kleine en grote bedrijven die informatie zoeken over en/of willen deelnemen aan generieke cases kunnen zich aanmelden.

Ook kunnen specifieke cases uit de eigen bedrijfsvoering voorgesteld worden voor ontwikkeling tot innovatieve diensten of producten gebruik makend van de kennis van VITO en/of de COOCK partners.

Goedgekeurde Coock-projecten:

Re2LiVe

Open stad

Bouwhubs

SmartWaterUse

Licenties

VITO heeft een uitgebreid aanbod aan innovaties en patenten. We transfereren know-how over de technologie naar je bedrijf en geven een licentie op het gebruik van de technologie en de patenten. Exclusieve en niet-exclusieve licenties zijn mogelijk.

Slim warmtenet met Vlaamse en Zweedse knowhow

Vlaamse technologie voor complexe bodemsanering

SITEMARK verwerft VITO-beeldverwerkingstechnologie

Cozie en EnergyVille/VITO lanceren Homefit

In Heerlen is de watertemperatuur met 28 °C relatief laag, in Växjö is het water warmer, want daar gebruiken we warmtekrachtkoppeling op houtsnippers en -pellets. De samenwerking tussen VITO/EnergyVille en NODA past in STORM, een Horizon 2020-project om warmtenetten intelligenter te maken. Tegen eind 2018 zou onze technologie marktrijp moeten zijn.

Markus Bergkvist
NODA

KMO team