Als je bezig bent met de ontwikkeling van een innovatief product of de realisatie van een duurzaamheidsproject, dan kun je terecht bij VITO voor wetenschappelijke kennis en expertise. Dit kan gaan van het optimaliseren van productieprocessen, over het analyseren van duurzame alternatieven voor bestaande oplossingen, het in kaart brengen en modelleren van een problematiek tot advies om de duurzaamheidsstrategie van je bedrijf te realiseren. Lees hier meer over de projecten die we realiseerden met onze industriële partners.

VITO ondersteunt actief KMO’s in hun innovatiebehoeften voor alle domeinen waar VITO kennis en technologie heeft.  Het KMO team brengt je in contact met VITO experten, begeleidt je op vlak van subsidiemogelijkheden en blijft je uniek aanspreekpunt voor andere aspecten. Daarnaast worden KMO’s en grote ondernemingen aan de hand van een uniek co-creatie programma bij elkaar gebracht om samen tot innovaties te komen. Ook organiseert het KMO team geregeld in samenwerking met andere organisaties een open oproep voor consortium projecten.

Onze gepatenteerde technologieën

Je krijgt toegang tot een divers aanbod internationale cleantech innovaties waarmee je beschikbare innovaties succesvol kan integreren in de eigen business. Zo wordt innovatieve technologie sneller omgezet in vermarktbare producten.