Tom Duhoux, onderzoeker circulaire economie bij VITO, neemt jullie mee in de wereld van textiel en de uitdagingen ervan. Textiel heeft de 4de grootste milieu-impact van alle consumptiegoederen. We kopen elk jaar 26 kg kleding per persoon in Europa. De productie van ervan is verdubbeld op 15 jaar tijd. Voor die productie zijn er veel grondstoffen en ongelooflijk veel water nodig. Na gemiddeld 8 draagbeurten gooien we kleding weer weg. Wat gebeurt er dan mee? Tom legt uit hoe een circlair modesysteem eruit ziet.

Ontdek VITOpolis, onze nieuwe interactieve pop-up!

Hoe ziet een duurzame toekomst eruit? Waarom is duurzaamheid zo dringend en belangrijk en hoe kan technologie hierbij helpen? Wat doet VITO hiervoor? Dat en veel meer ontdek je allemaal in VITOpolis: de nieuwe interactieve pop-up van VITO.

Via leuke interactieve modules maak je kennis met duurzame oplossingen op vlak van economie, wonen, afval en zelfs mode. Alleen, met je gezin, je vrienden of je klas. Bezoek VITOpolis van 16 maart tot 12 mei 2024 in Hasselt!

Ontdek VITOpolis

Podcast

Vier tot negen procent van alle onverkochte kleding wordt vernietigd. Dat blijkt uit een studie van VITO in opdracht van het Europees Milieuagentschap. Voor teruggestuurde kledingstukken gaat het zelfs om een op de drie. Projectleider Tom Duhoux licht de cijfers toe. 

Meer weten over circulair textiel?

Onze textielconsumptie heeft een grote impact op de planeet, maar gelukkig zijn er ook heel wat projecten om ons op weg te helpen naar een duurzame en circulaire textielsector. We verzamelden alle informatie voor jou op een handige overzichtspagina.