Een wereldwijde crisis zoals COVID-19 heeft een grote impact op onze economie en samenleving. Net nu is het belangrijk om duurzaam te innoveren en de nodige veerkracht op te bouwen. Daarom wil VITO jou met onze expertise helpen om jouw bedrijf of organisatie voor te bereiden op de toekomst.

Wil jij met jouw bedrijf een duurzame innovatie doorvoeren?

Of laat je inspireren door de volgende bedrijven die je voorgingen.

JuuNoo

JuuNoo produceert circulaire interieurwanden voor de kantoormarkt. Na 3x herplaatsen is het systeem tot 50% goedkoper dan klassieke gipsplaat.

Q-lite

Q-lite bouwt LED-displays binnen een circulair bedrijfsmodel. Zo bestaat het aluminium dat gebruikt wordt voor 80% uit gerecycleerd materiaal. Het modulaire design vergemakkelijkt upgrades en onderhoud. Met een langere levensduur tot gevolg.

Turbulent

Turbulent zet energie uit rivieren om in duurzame stroom via waterturbines. Die zijn compact, hebben een goede prijs en een lage ecologische impact. Waarbij zelfs de kleinste waterturbine genoeg energie kan opwekken voor zo'n 30 gezinnen.

Zoek je ondersteuning voor jouw project?

VITO helpt grote industriële bedrijven en KMO’s om hun duurzame projecten vorm te geven en innovaties op te schalen. Uit een recente enquête van VITO samen met Vlaanderen Circulair blijkt dat circulaire bedrijven weerbaarder zijn in tijden van crisis. Daarom staan we nu meer dan ooit klaar om Vlaamse bedrijven te ondersteunen.

Bruno Reyntjens
Commercieel Directeur VITO

VITO gaf ons advies over de vorm van de turbine, de aansturing, het regelen van het toerental om het waterdebiet te veranderen, welke componenten ideaal zijn in de opstelling, hoe stroom op het net te zetten … VITO had hier niet alleen de nodige expertise voor maar ook de nodige apparatuur.

Geert Slachmuylders
Innovation manager Turbulent