MyGrid, de Belgische start-up die vorig jaar de VITO4STARTERS wedstrijd won, heeft zijn innovatieve ModuleOne™ thuisbatterij gelanceerd via een Kickstarter-campagne, nadat het de prestigieuze Red Dot Design Award 2023 had gewonnen. Deze baanbrekende technologie is ontworpen voor huurders en mensen die in appartementen en flats wonen, waardoor consumenten hun energieverbruik kunnen regelen en hun ecologische voetafdruk kunnen verminderen.

MyGrid ontving steun van VITO, Start it @KBC, een acceleratorprogramma, en Green Village in Nederland. De oplossing van 'thuisbatterij ontmoet powerbank' van het bedrijf levert zowel praktische als stijlvolle voordelen op. Het ultra-draagbare ontwerp zorgt voor eenvoudig transport, waardoor het perfect is voor kampeeruitjes, achtertuin-BBQ's of als back-upvoedingsbron voor noodgevallen.

De Red Dot Design Award 2023 benadrukt de innovatie en kwaliteit van dit product, terwijl de overwinning van MyGrid in de VITO4STARTERS-wedstrijd verder aantoont dat het bedrijf in staat is om te innoveren en te slagen in de groene energiesector.

"Na lang zwoegen is het voor ons eindelijk zover, MyGrid's kickstarter staat live! Daarbovenop wonnen we onlangs ook de prestigieuze Red Dot Design Award 2023. Achteraf gezien lijkt dit misschien een makkelijk traject, maar de VITO4STARTERS was voor ons een keerpunt. Vanaf toen zijn we eigenlijk pas echt vaart beginnen maken. Het VITO traject dat daarop volgde heeft ons dan ook veel vertrouwen gegeven om ons product door te duwen," zegt Jan Wellens, Founder & CEO van MyGrid.

Wat is VITO4STARTERS?

Met de VITO4STARTERS-wedstrijd ondersteunt VITO jonge bedrijven die bijdragen tot meer duurzaamheid met technische kennis, een proof-of-concept en/of toegang tot infrastructuur. Op deze manier versterkt VITO de start-upcommunity en het Vlaams economisch weefsel.  

VITO draagt duurzaamheid hoog in het vaandel en is erg actief in de start-upcommunity via haar eigen spin-offs. Met VITO4STARTERS wil VITO bestaande start-ups een duwtje in de rug geven.

VITO denkt op lange termijn en ook na de wedstrijd zijn er verschillende mogelijkheden tot samenwerken. VITO beschikt over verschillende technologieën met zeer veel potentieel en ook over een eigen investeringsfonds – het Clean Vision Invest fonds.

VITO4STARTERS in 2023

De finale vindt dit jaar opnieuw plaats tijdens de Love Tomorrow Conference, op 27 juli 2023, waarbij we wederom VITO’s netwerk en de technische expertise binnen handbereik van inspirerende ondernemers en start-ups brengen. De wedstrijd koppelt de ambities van start-ups aan VITO-technologie in de cleantech-domeinen zoals duurzame materialen, duurzame processen en duurzame energie. Bovendien kunnen dit jaar ook start-ups, die duurzame digitale toepassingen voor de bouwsector aanbieden, deelnemen.

Interesse? Volg de link hieronder voor meer info en registreer je start-up voor 1 juni 2023!

Contact:
+32 14 33 55 18