Luchtvervuiling vormt een ernstige bedreiging voor de gezondheid, voornamelijk in stedelijke agglomeraties. Om overheden en industrie in binnen- en buitenland te ondersteunen bij het aanpakken van de problematiek, biedt VITO met ATMOSYS een compleet pakket modelgebaseerde software tools en applicaties aan. Deze producten worden nu voorgesteld op een gloednieuwe website: atmosys.vito.be.

De ATMOSYS tools en applicaties brengen de bronnen van luchtverontreiniging tot op straatniveau in kaart en bieden de overheden de kans om gerichte en onderbouwde oplossingen uit te werken - ook voor specifieke, uitdagende locaties zoals tunnelmonden of grote industriële sites. Daarnaast worden de modellen via verschillende kanalen ter beschikking gesteld aan experten waaronder MER-deskundigen. De hele modelketen en toepassingen ervan werden uitgebreid voorgesteld op een studiedag.

De website bevat naast een overzicht van de ATMOSYS-dienstverlening en specifieke tools ook een portfolio pagina waarop bezoekers kennis maken met tal van geleverde oplossingen en adviezen rond specifieke vraagstukken en uitdagingen in Vlaanderen en Europa.

Contact:
+32 14 33 67 02