Beste professionele project en de publieksprijs.

River Cleanup en VITO zijn trots om aan te kondigen dat Waste Watchers twee Geospatial Awards heeft ontvangen. De Geospatial Awards 2023 worden georganiseerd door FLAGIS en AM/FM GIS Belux. De prijzen werden uitgereikt tijdens de Trefdag Vlaanderen Digitaal op 26 oktober 2023. Waste Watchers won in de categorie voor het beste professionele project dat is gelanceerd of voltooid in 2022 of 2023 en ontving ook de publieksprijs.

Waste Watchers is een uniek onderzoeksproject dat burgers in staat stelt om kleine drones en artificiële intelligentie te gebruiken om zwerfafval te detecteren. In de afgelopen maanden heeft Waste Watchers burgers uit heel België betrokken bij het verzamelen van zoveel mogelijk luchtfoto's van de oevers van de rivier de Schelde door drones te gebruiken. Met behulp van AI worden deze beelden verwerkt en omgezet in een gebruiksvriendelijke kaart van afvalverspreiding die duidelijk laat zien hoeveel afval aanwezig is en waar het afval zich ophoopt. Dankzij deze kaart kunnen opruimacties gemakkelijker worden georganiseerd.

Ontdek meer over het Waste Watchers-project en de aankomende kaarten van afvalverspreiding in het blogbericht 'Waste Watchers stelt burgers in staat om zwerfafval te detecteren en in kaart te brengen met drones en AI'.

Contact:
+32 14 33 51 32