Voor de derde keer heeft de Clean Vision Summit honderden bezoekers en tientallen bedrijven kunnen inspireren. Deze zonovergoten editie vond dit jaar plaats in de Gentse Bijloke. Ann De Bie leidde de gasten doorheen een dag met plenaire sessies, pitches, een uitgebreide tech fair en een rist interessante nevenevenementen.

Scroll naar beneden voor de aftermovie.

Wat kunnen we doen om onze bedrijven, onze processen en onze producten duurzamer te maken? Hoe kunnen we onze planeet redden en tegelijkertijd ook onze economie? De Clean Vision Summit geeft visies en antwoorden.

Kersvers minister Jo Brouns was alvast zeer tevreden over dit initiatief: “Ik ben blij met een initiatief zoals de Clean Vision Summit dat de hand reikt aan bedrijven om te inspireren, informeren en connecteren om samen met kennisinstellingen en beleidsmakers de duurzaamheidstransitie waar te maken.”

“We moeten ons niet afkeren van onze industrie, maar we moeten ze vooral helpen om groener en circulair te worden”, stelde Sophie Bracke, schepen in Gent. Daarmee gaf ze precies aan waarom VITO de Clean Vision Summit organiseert. “Technologie is niet ‘het’ antwoord, het maakt er deel van uit”, gaf Bruno Reyntjens van VITO aan. Alleen een holistisch en systemisch antwoord kan leiden tot een oplossing.  En Vlaanderen kan daarbij koploper zijn, gelooft Benjamin Clarysse van de BBL.

Als we een stap vooruit willen zetten, kunnen we dat alleen als we partners zoeken. Economie, industrie en duurzaamheid hoeven elkaar niet te beconcurreren. Het is een opportuniteit voor het bedrijfsleven die tegelijkertijd een impact heeft op de maatschappij, argumenteerde Juan Carlos Alonso van Bekaert.

Op de Clean Vision Summit werd ook Clean Vision Invest voorgesteld, een onafhankelijk initiatief van VITO dat bedoeld is als ondersteuning voor spin-offs in de early stage.

De Clean Vision Summit is een ontmoetingsplaats, maar ook een opportuniteit om een plan of een idee op tafel te leggen en te bespreken met VITO-experts. Het was ook dit jaar opvallend hoeveel bezoekers een afspraak hadden gemaakt om hun idee af te toetsen. Deze individuele ontmoetingsmomenten waren dan ook volgeboekt.

Dat de Clean Vision Summit tegemoet komt aan een duidelijke vraag, blijkt alvast uit een eerste bevraging. De volledige resultaten worden nog verwerkt, maar we kunnen nu al meegeven dat veel bezoekers nu al met zekerheid een afspraak willen vastleggen op de volgende Clean Vision Summit.

Hoe kunnen we jouw bedrijf helpen?

Benieuwd hoe wij jou kunnen helpen met de ontwikkeling van een efficiënter bedrijfsproces, innovatieve producten en slimme diensten? Neem contact op met onze experts.

Contact:
+32 14 33 51 73