Het aantal startende VITO-PhD's was in de Covid-periode significant gedaald. Onder andere omdat het moeilijk was om enerzijds internationale kandidaten aan te trekken en anderzijds om hen goed omkaderd te laten starten.

In 2022 werd een grote inspanning geleverd om het aantal terug op peil te brengen, met als resultaat 32 startende PhD's. 

Het groot VITO-nieuwkomersonthaal op 26 januari 2023 telde in het totaal bijna 60 starters waarvan 15 PhD-onderzoekers gestart sinds oktober 2022. Omdat de PhD-onderzoekers zeer verspreid over VITO werken, was het de ideale gelegenheid om op een leuke manier kennis te maken met elkaar en met de VITO-faciliteiten.

We stelden alle deelnemers de vraag ‘Which three words are the first that come to your mind why you’ve chosen to do your PhD at VITO?’ Het resultaat kan je zien in de word cloud hieronder. De meest gekozen woorden waren: sustainability, collaboration, innovation, opportunity en impact. Verrassend mooi in lijn met onze VITO-waarden.

Je PhD doen bij VITO

Ben je pas afgestudeerd als master in de (bio-)ingenieurswetenschappen, exacte, industriële, economische, humane of medische wetenschappen? Wil je je carrièremogelijkheden nog verder verbeteren door het behalen van een doctoraat? Maak dan zeker kennis met de mogelijkheden die VITO je te bieden heeft! Elk jaar lanceert VITO een aantal nieuwe PhD-projecten in nauwe samenwerking met excellente universiteiten.

Contact:
+32 14 33 55 47