Moet je een wetenschapswerkje maken voor school? Wil je meer informatie over een duurzaam onderwerp? Wil je, in eenvoudige taal, meer weten over een van onze onderwerpen? Zoek een onderwerp of verken gewoon eens de STEM-pagina's hieronder (blauwe blokjes). Je vindt er filmpjes, teksten, animaties, educatieve spellen en – vooral – heel veel correcte informatie!

STEM: Science, Technology, Engineering, Mathematics

Wat hebben we aan kennis, als we die kennis niet delen? Wat hebben we aan experts vandaag als we jonge mensen niet warm maken om de experts van morgen te worden? Hoe kunnen we niet alleen tonen waar VITO mee bezig is, maar ook hoe wetenschap ons leven dag na dag verrijkt? Als VITO hebben we er onze missie van gemaakt om kennis te delen. Dat doen we via wetenschapscommunicatie en via een hele rist STEM-projecten.

Blader door onze STEM-video's

Op onze STEM-pagina's kan je heel wat boeiende video's bekijken. We hebben ze ook allemaal voor je opgelijst in de handige playlist hieronder. Om de playlist zelf uit te klappen en door de video's te bladeren, klik je op het knopje rechtsboven in het afspeelvenster, naast de Deel-knop.

Interesse in wetenschap?

Breng dan een bezoek aan Vitopolis in Mol. Hier kunnen leerlingen onze verschillende onderzoekstopics verkennen onder begeleiding van GoodPlanet. Op een halve dag vertellen we je alles over aardwarmte. Voor wie nog meer wil weten, zijn er verschillende andere onderwerpen. Klinkt dat interessant? Boek dan snel een rondleiding!