Industriële productieprocessen efficiënter maken, met een lager energieverbruik, en een hogere productiviteit. Bestaande producten verbeteren en nieuwe producten ontwikkelen. Met minder grondstoffen, betere eigenschappen en voor nieuwe toepassingen. Zo willen wij uw onderneming helpen klaarstomen voor de toekomst. Reken op ons als partner voor productinnovatie. Samen geven we vorm aan uw idee.

VITO ontwikkelt geavanceerde technieken om de chemische of fysische eigenschappen van materialen en oppervlakken te wijzigen. Het beste voorbeeld hiervan is onze plasmatechnologie waarmee we bij normale atmosferische druk het oppervlak van materialen duurzaam wijzigen. Dat biedt een waaier aan industriële toepassingen. Daarnaast hebben we ook jarenlange ervaring met washcoating.

VITO ontwikkelt en test technologieën die industriële vernieuwing en innovatieve productontwikkeling op basis van poeders mogelijk maken. We testen op lab- en demoschaal en produceren specifieke materialen op jouw vraag, als prototype of kleine productiereeks.