Preventieve gezondheid is meer dan alleen ziekten vermijden. Het betekent ook dat we ervoor zorgen dat aan zoveel mogelijk voorwaarden wordt voldaan om gezond te kunnen leven.

Luchtkwaliteit en geur….. Wenst u hierbij een professionele begeleiding? Wenst u met een sensornetwerk de luchtkwaliteit in uw stad of bij uw bedrijf op te volgen? Wenst u het rendement van uw innovatieve luchtzuiverende technologie te bepalen? VITO voert nauwgezette luchtkwaliteitsmetingen uit, traceert bronnen en karakteriseert hotspots. Onze experten staan voor u klaar.

Ons Omgeving & Gezondheidsonderzoek streeft ernaar om factoren in kaart te brengen die risico op ziekte beïnvloeden en die primaire preventie en een gezonde levensstijl promoten. We focussen op het ontrafelen van verschillende externe invloeden van omgeving en levensstijl op biologische reacties en gezondheidseffecten.

De detectie van ziektes in een vroege fase van ontwikkeling heeft veel voordelen zoals een tijdige en specifieke behandeling, wat een  aanzienlijke kostenbesparing betekent, en de mogelijkheid om sneller en doeltreffender de oorzaak van een ziekte te traceren. Om de vooruitgang van vroege diagnostiek te ondersteunen, focust VITO op de ontwikkeling van diagnostische assays en technologieën, en op de identificatie van nieuwe biomerkers. Dit doen we in nauwe samenwerking met academische partners, gezondheidsdeskundigen, de farmaceutische en de biotech industrie.