Belgische start-up gespecialiseerd in data captatie door drones gecombineerd met machine learning gaat partnership aan met VITO

SITEMARK verwerft VITO Remote Sensing-beeldverwerkingstechnologie, waardoor SITEMARK zijn leiderschap in strategische industrietakken kan versterken. Beide partijen zullen ook verder samenwerken om samen vernieuwende oplossingen aan te bieden. SITEMARK ontwikkelde een oplossing die drones en machine learning combineert om de efficiëntie van industriële workflows aanzienlijk te verhogen. Zo werden vorige zomer bijvoorbeeld meer dan 100 sites gescand om defecte zonnepanelen automatisch te detecteren en verliezen in te schatten.  

Deze injectie van technologie expertise door VITO  zorgt voor een verdere verbetering van het end-to-end-platform van SITEMARK voor ondernemingen die actief zijn in energie, mijnbouw en infrastructuur. "Er zijn maar weinig leveranciers die een platform hebben dat gebaseerd is op schaalbaarheid en eenvoud. De oplossing van SITEMARK geniet al het vertrouwen van industrieleiders omdat we op maat gemaakte oplossingen ontwikkelen die specifiek afgestemd zijn op hun behoeften", vertelt Vishal Punamiya, CEO bij SITEMARK. "De implementatie van deze technologie zorgt voor een verdere versterking van ons engagement om oplossingen van wereldklasse te leveren." VITO en SITEMARK zullen nauw blijven samenwerken om meer vernieuwende oplossingen aan te bieden op de markt.

SITEMARK's platform ook beschikbaar voor VITO klanten

VITO Remote Sensing kan ook het industriële platform van SITEMARK ontplooien voor haar klanten over de hele wereld. "Dankzij dit technologisch partnerschap kunnen we onze klanten een volledige "end-to-end"-oplossing aanbieden. Een oplossing die enerzijds is gebaseerd op VITO’s jarenlange ervaring met drone-beeldverwerking en anderzijds op het ondernemingsplatform van SITEMARK dat een unieke en eenvoudige oplossing vormt.  We zijn blij dat vele jaren onderzoek en expertise worden geïmplementeerd in een nieuw klantgericht platform", zei Jürgen Decloedt, Business Developer bij VITO.

De voorbereidende fase voor het partnerschap duurde meer dan een jaar, maar dit partnerschap is dan ook echt uniek in de industriesector, want de twee organisaties bieden nu grensverleggende producten en oplossingen aan hun klanten aan.

Over SITEMARK

SITEMARK werd opgericht in 2016 en is snel uitgegroeid tot een Europese leider met zijn "end-to-end"-droneplatform voor ondernemingen die actief zijn in energie, mijnbouw en infrastructuur. Met honderden reeds ontplooide locaties in verschillende landen helpen de oplossingen van SITEMARK, die specifiek afgestemd zijn op bepaalde industrietakken, ondernemingen om hun operationele efficiëntie te verhogen, want ze krijgen toegang tot nauwkeurige luchtinformatie in een flexibel maar schaalbaar pakket.